Grekisk Pytt-i-Panna

Skrivet av den 7 november, 2009 klockan 22:31 i Mat och prat,Recept,Recept - Fläsk

Mmmmm… Grekisk Pytt-i-Panna till middag. Kan rekommenderas.

Receptet taget härifrån (och omgjort liiiite):

1 kg potatis i klyftor. Förkokas några minuter.
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera  över natten:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå. Sedan skivad lök, skivad paprika och sist skivad tomat. Ringla lite av marinaden över. Kör i ugnen i 225 grader i cirkus 35 minuter. Mot slutet strör man över fetaosten skuren i bitar.

I mÃ¥nga recept (även det jag tog det ifrÃ¥n) ska man göra en dressing med majonäs och lite annat kollijox. Jag gjorde istället Tzatsiki. Men faktum är att nÃ¥n dressing behövs inte alls. Det räcker gott med ”sÃ¥sen” frÃ¥n ugnen.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Grekisk Pytt-i-Panna”

  1. Det här sa trollmor den 7 november, 2009 klockan 23:51

    Det där ska jag då verkligen pröva. Tack för tipset. Det är alltid kul att pröva något nytt.
    kram ewa

  2. Det här sa Sofie den 8 november, 2009 klockan 01:07

    Åh, det såg väldigt gott ut, ska jag nog testa att laga 🙂

    Okej, tur man kan börja se avsnitten när USA sänder då *ler*

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY