Grekisk Pytt-i-Panna

Skrivet av den 7 november, 2009 klockan 22:31 i Mat och prat,Recept,Recept - Fläsk

Mmmmm… Grekisk Pytt-i-Panna till middag. Kan rekommenderas.

Receptet taget härifrån (och omgjort liiiite):

1 kg potatis i klyftor. Förkokas några minuter.
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera  över natten:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå. Sedan skivad lök, skivad paprika och sist skivad tomat. Ringla lite av marinaden över. Kör i ugnen i 225 grader i cirkus 35 minuter. Mot slutet strör man över fetaosten skuren i bitar.

I många recept (även det jag tog det ifrån) ska man göra en dressing med majonäs och lite annat kollijox. Jag gjorde istället Tzatsiki. Men faktum är att nån dressing behövs inte alls. Det räcker gott med ”såsen” från ugnen.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Grekisk Pytt-i-Panna”

  1. Det här sa trollmor den 7 november, 2009 klockan 23:51

    Det där ska jag då verkligen pröva. Tack för tipset. Det är alltid kul att pröva något nytt.
    kram ewa

  2. Det här sa Sofie den 8 november, 2009 klockan 01:07

    Åh, det såg väldigt gott ut, ska jag nog testa att laga 🙂

    Okej, tur man kan börja se avsnitten när USA sänder då *ler*

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY