Jaha. Då är det 2020. Och vi firade av 2019 på ett mysigt sätt.

Började förberedelserna inför kvällen redan på förmiddagen. Först bakade jag knäckflan till efterrätten.

Och sen blandade vi marinaden till kvällens varmrätt. Och syrade gurka.

Sen fortsatte vi skala och hacka allt som gick att göra i förväg.

Och så plockade vi undan, diskade och snyggade till.

Tog en snabb prommis och köpte mera smör. Och sen hem för att stoppa i oss en minilunch. Och så gjorde vi om marinaden eftersom maken tyckte det blev för mycket kanel i den första.

Så skuttade vi in i duschen och medan håret torkade bakade jag olivsnurror. Och dukade. Rosa var temat!

När långklänningen (rosa såklart) och fuskhåret sen var på plats återstod bara att tända marschallerna och grädda snurrorna.

Sen kom gästerna.

Vi ryms inte mer än åtta till middag, och i år var vi nio. Så en fick käka vid bänken. Haha…

Först snacks, snurror, lufttorkat och rosa drink – eftersom temat var rosa. Rosa gin och tonic. Tranbärsjuice och Sprite för minderåriga och chaufförer.

Till förrätt blev det sedan sparris med vitlöksfrästa kammusslor och räkor.

Mellan förrätt och varmrätt såg vi Grevinnan och betjänten. Och sen var huvudrätten klar: Teryakistekt kycklingfilé med morötter, potatis och syrad gurka. Inte en smula över.

Mätta klädde vi sedan på oss och tog ficklampa och lite mindre fyrverkeripjäser och gick ned fjärden. Absolut stjärnklart. Så pass att det till och med funkade att fota himlen med mobilen.

Ute på fjärden – i mörkret och tystnaden – är det mäktigt med fyrverkerier. Så coolt.

Tillbaka i Lilla Gula blev det sedan glass och hjortronsylt innan det var dags att räkna ned mot 2020.

Vi skålade och gick sedan ut på gården och smällde av resten. Rejäla saker som kändes i hela kroppen.

Gästerna blev kvar en stund till innan de åkte hemåt. Vi pysslade undan det sista innan vi hoppade i säng vid tretiden på morgonen.

En fantastisk nyårsafton. Perfekt slut på 2019. Nu håller vi tummarna för ett fint 2020!