Blåmusslor i vitt vin

Skrivet av den 14 april, 2018 klockan 9:05 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept - Skaldjur

När man inte hittar färska blåmusslor funkar frysta alldeles utmärkt. 

Det här receptet är superenkelt. Och jäkligt gott. Räcker säkert till fyra, om sällskapet inte innehåller en fjortis utan botten. 🙂

Koka färsk pasta men låt den inte bli klar.

Fräs två lökar och ett par vitlökar i olja. Tillsätt en hackad chili och en halv fiskbuljongtärning. Häll på ca 2 dl vitt vin. Låt koka upp. 

Lägg i två förpackningar frysta blåmusslor (ca 1 kg). Låt koka ca 6 minuter under lock. 

Fiska upp musslorna och låt vätskan koka ihop lite till. Tillsätt en halv pressad citron, en kruka hackad persilja och svartpeppar

Lägg i den nästan färdiga pastan och häll tillbaka musslorna. Rör om. 

Servera. Gärna med extra persilja.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Blåmusslor i vitt vin”

  1. Det här sa sockenvagenssota den 18 april, 2018 klockan 13:57

    Mumma! Kanske får ta och testa din version, vi älskar musslor men gör en lite annan variant… I helgen blir det dock kammusslor 😀

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY