Skrivet i kategorin 'Jul och Nyår'

Blandad kompott

En blandad söndag.

Först gofrulle. Och sen kom mina föräldrar på besök. Tumstocken användes flitigt och vi funderar och tänker. Grunnar och planerar.

Spännande saker på G!

När dom åkte bakade jag Dajmsugare.

En kärna av chokladbollsmet pimpad med galet mycket hackad Dajm. Sen rullad i färdigkavlad marsipan.

Och doppad i mörk choklad.

Sååå bra!

Efter lunch dammsög vi, vattnade blommor, duschade medelhavsväxterna och packade.

Åkte hemåt. Slog på tvättmaskinen. Och tog en promenad.

Upptäckte att balkongen julens peppisbygge hade rasat ned. Dags att riva.

(Hon som kristyrat in en ljusslinga skulle jag vilja ta ett snack med. 🙈 Så mycket pill att få lös!!!)

Lövbiff och pommes till middag.

Och sen te och Talang.

(Samtidigt som jag googlar 🧐 en massa inför kommande projekt🛠 )

Ingen har tyckt till än

Pussel, Norrsken och Glögg

Vi pusslar vidare. Med personal och arbetstider alltså. Fick ihop tisdagen bra. Och om inget oförutsett händer verkar det som om även onsdagen ska funka… Vi får helt enkelt ta en dag i taget och hoppas på det bästa.

Efter jobbet en promenad. Och kolla: Norrsken redan vid halv sex på eftermiddagen.

Handlade glögg till första advent 2022.

Norrbottens Destilleri Älgörtsglögg kommer visst inte ut fler jular. Så vi köpte en av de kvarvarande till nästa jul! Den är magisk…

Fixade grekisk böngratäng med fetaost och spenat till middag.

Och sen soffhäng. Maken och sonen spelade. Jag beställde varor.

Och ute blev det mer norrsken.

Ett grönt spöke!

Ingen har tyckt till än

Nu är julen slut – på riktigt

Sista riktiga juldagen. Fast hos oss är ju julen bortstädad sen ett tag – förutom peppisbygget, som ännu lyser fint. Vet faktiskt inte hur jag ska göra med det. Ser ju ovanligt juligt ut, men tycker samtidigt det är synd att riva redan.

Trettondagen användes på bästa sätt. Efter sovmorgon och gofrulle började jag baka. Först kolasnittar med hallonlakrits-choklad.

Och sen citronrutor med frosting.

Medans rutorna var i ugnen passade vi på att tömma både frysskåp och box. Minus 13 ute så det var perfekt läge.

Efter bakningen gick jag och maken ut och åt lunch: kycklingsandwich.

Och sen blev det en timmes promenad.

Frysarna var redo att torkas ur när vi kom tillbaka…

…och innan middag hann vi även se första avsnittet av Big Sky säsong 2.

Riktigt mysig middag: räkfross.

Och sen fastnade jag i Spotify och upptäckte nya band.

Jobb i morgon. Men också fredag. Underbart med helg igen. Det gäller att passa på njuta. För sen blir det lääääänge till nästa trasiga vecka/långhelg. (Fyra dagars arbetsvecka borde vara standard.)

Ingen har tyckt till än

Årets sista dag

Vi fick en helt underbar sista dag på 2021.

När kaffet var uppdrucket gick vi ut för att skotta snö. Och sen påbörjade vi promenaden. Hann dock inte så långt innan vi blev hemringda. Vi hade fått besök.

Efter kaffe, saffransgifflar och ett par timmars surr gjorde vi om promenadförsöket. Och denna gång tog vi oss hela vägen.

Tillbaka i Gula Huset hade klockan redan blivit mycket. Det var dags att börja tänka på nyårsfirandet.

Vi började med att tända facklor och pulsa genom skogen, ned på den totalt svarta fjärden.

Helt stjärnklart. Och alldeles tyst.

Magiskt.

När facklorna brunnit ut och vi jobbat oss tillbaka genom den djupa snön började vi förbereda middagen. Och sen hoppade vi i finkläderna. Och dukade.

Såg, självklart, Grevinnan och betjänten och sen blev det förrätt: Råbiff med Charlottenlök, chili, srirachamayo och ostgratinerad tortillia.

Sen blev det hummer! Stora!

Hann inte mycket mer än diska undan så var det dags för nedräkning.

Och sen dom riktiga fyrverkerierna.

2022 började på bästa sätt. Vi satt och mös till sent, har sovit gott och ätit en god (och lång) frukost.

2022. Och jag är född 1972. Fatta vad det innebär!

– 72, 82, 92…. hur är det möjligt? räknade maken. Du var ju 17 när vi träffades! 🙈

Idag ska vi städa gården, vädra sängkläder, bädda rent, slänga ut nyårsgranen och grilla hamburgare.

Ingen har tyckt till än

Slutet nära

Skrivet av den 31 december, 2021 i Dagar med Linda,Foton,Jul och Nyår

Då var det färdigjobbat för detta år. Blrjade tidigt. Slutade tidigt. Var och införskaffade nyårsblommor (Jag har glittrat och gjort buketten själv) och färska hallon.

Och sen åkte vi.

Nyskottad gård. Men bro, altan och alla gångar var helt översnöade så det fixade jag innan jag ens gick in och hjälpte till att packa upp.

Till middag pimpade vi helt enkelt ICAs färska pizzor.

Sen blev det 911 i soffan innan godnatt.

Nu har vi vaknat till årets sista dag.

Nyårsgranen lyser fint. Frukosten är avslutad. Och vi ska promenera, skotta snö, fixa nyårsdrinkar, förrätt, huvudrätt, se Grevinnan och betjänten samt smälla fyrverkerier.

Håller tummarna för en supermysig kväll. Önskar er alla ett riktigt Gott Slut och ett underbart 2022!

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY