Skrivet i kategorin 'Jul och Nyår'

Avskalad Lucia

Skrivet av den 13 december, 2021 i Dagar med Linda,Jobbet och sånt,Jul och Nyår

Luciamorgon på hemmaplan. Mysfrukost och ett jättefint luciaframträdande på SVT.

Sen jobb. Nästan helt utan Lucia. Vi såg bara lite av Luciasändningen och sen fika. Men inget uppträdande i år heller. Vi får inte ha Luciafirande pga restrektioner – inte ens om vi har det utomhus. Sååå tråkigt….

Efter jobbet blev det handling och sen lite julfix.

Nu ska vi krypa ned under täcket och ladda för tisdag.

Ingen har tyckt till än

Så tände vi tredje ljuset

Skrivet av den 12 december, 2021 i Dagar med Linda,Jobbet och sånt,Jul och Nyår

Älskar adventsmornar. Tända ljus. Fika och mys.

Toppenskönt ute. Var en promenad i nollgradigt före lunch. Efter skottade vi mer snö.

Hemma blev det mer mys. Både glögg, tacos och julklappsinslagning. Och te framför Solsidan.

Nu startar upploppet mot jul. 🥰🥰🥰Fler dagar avverkade i kalendern än vad som återstår. Vi är klara med klapparna. Och vet vad vi behöver i matväg. Däremot har vi noll kollvar och med vilka vi ska fira julen. Fast det löser sig nog…

Luciamorgon i morgon. Och vi hinner käka frukost framför Luciasändningen. Sen blir det fullt ös. Som vanligt kort om folk, åtminstone fram till onsdag em. Suck. Fattar inte hur vi ska orka!

Ingen har tyckt till än

Ganska lat lördag

Skrivet av den 12 december, 2021 i Dagar med Linda,Foton,Jul och Nyår,Mat och prat

Det höll sig en halv grad under nollan mest hela dagen. Och snöade. Skottade lite och sen gick vi en (ganska tungpulsad) 7 km promenad.

Efter lunch bakade jag Grekiskt lantbröd och så marinerade vi abborrfileer. (Charlottenlök, persilja, olivolja, citron, salt, peppar).

Framåt kvällen hamnade dom på grillen, tillsammans med en laxsida.

Hur gott som helst.

Försökte sen titta ikapp lite Julkalender, men ligger fortfarande 6 avsnitt bakom.

Idag ska vi skotta mer snö. Och gå ut en sväng. På hemmaplan är det sen tänkt att vi ska både hinna tvätta, tända tredje ljuset, dricka glögg och käka tacos. Och kanske slå in fler julklappar. Så nu ska jag dricka upp kaffet och sätta fart!

Ingen har tyckt till än

Semester

Skrivet av den 11 december, 2021 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Jul och Nyår,Mat och prat

Skolan hade lov (studiedag för lärarna). Och jag och maken semester. Det har blivit en tradition att använda denna extra lediga dag till att försöka slutföra julklappsinköpen. (Och även shoppa lite annat).

Perfekt väder. Var två grader kallt när vi åkte från Lilla Gula. Mitt på dagen var det nollgradigt. Snöfall när vi körde hem.

Började inne i stan. Och där blev det även thailunch.

Sen slutförde vi på handelsområdet utanför centrum.

När klapparna var inhandlade besökte vi nyöppnade köttbutiken Janne Pettersson Chark och köpte tre skivor svindyr och helt fantastisk entrecote. 🤩

Tillbaka i Lilla Gula grillades den och serverades med nyslagen bea, ugnsrostad bakpotatis samt citronoljad grillad sparris.

Medan vi satt och åt fick vi syn på att grannen hade finfrämmande.

Tre söta gäster som ville smaka fågelfrö. Med tanke på hur mörkt det är ute klockan 22, samt att jag fotade genom fönsterrutan är det ändå hyfsade bilder. I original i alla fall. Här är dom ju dessutom förminskade.

Otroligt skönt att vakna i Lilla Gula och trots att vi var lediga i går ändå ha en helt ledig helg framför oss.

Först promenad. Och så tror jag att jag ska baka något. Och ikväll ska vi grilla (eller heter det halstra?) marinerad abborre.

Ingen har tyckt till än

Julfixarlördag

Fantastiskt ute. 10 grader och en lågt liggande sol. Använde den ljusa delen av dagen till att skotta snö samt promenerade 7 km.

Efter lunch gjorde jag en saffransdeg. Den ställde jag att jäsa i bara 14 grader så vi lugnt kunde göra annat undertiden.

Först blev det knäckstrutar. Det har jag aldrig testat med det var ju hur smidigt som helst. Och sen även en omgång i formar.

Tog upp degen och lät den jäsa färdigt i kökets govörme medan vi kokade kola. Eller snarare fudge. (Men det står farmors kola i receptet)

Av degen blev det gifflar. 1/3 med vit choklad och resten med smör och kanel.

Pustade en lite stund…

… och sen blev det även en middag. En fiskgrillning.

Lax, baconlindad torsk, tonfisk samt scampi. Ugnspotatis, chiliaioli samt grönsaker till.

Andra advent är lite kyligare. 20 minus. Så vi ska fundera lite hur/vad vi väljer använda dagen till.

Ingen har tyckt till än

« Senare inlägg - Tidigare inlägg »

ABY