Så supergod. Och superenkel. Saknas någon grönsak eller krydda är det bara att byta ut mot någon annan.

Men grundreceptet blev så här

Ingredienser:

2 lökar, skivade

1 vitlöksklyfta, hackad

2 paprikor, strimlade

3 morötter, hyvlade

Olivolja

1/2 grönsaksbuljong

6 msk tomatpuré

Chiliflakes

3 dl pastavatten

En skvätt matlagningsgrädde

250 g färsk pasta

2 mozzarellor

En rejäl näve oliver

Salt

Peppar

Basilika

Gör så här:

Koka pastan. (Men var rädd om det saltade vattnet.)

Fräs grönsakerna i olivolja. Tillsätt buljongen och tomatpurén och fräs lite till.

Häll på ca 3 dl sparat pastavatten och krydda med chiliflakes.

Häll i en skvätt grädde och peppra. Koka upp.

Tillsätt pastan och rör om.

Ös över oliver och bryt bitar av mozzarellan.

Krydda med basilika.

Det hade varit gott med ruccola eller färsk spenat – men vi hade ingen. Nästa gång. .. 😉

Det hade dessutom gått med en massa till grönsaker eftersom pannan blev tom väldigt fort. Vi blev mätta… men visst. Lite till hade gått ned (för det var ju så gott)