Favorit i repris – Adventskalender med massor av matematik; Matematikkalender i pdf

Skrivet av den 21 november, 2012 klockan 7:30 i Dagar med Linda,Jobbet och sånt,Jul och Nyår,Pedagogiska ideer

Julen 2009 publicerade jag min adventskalender jag använde på jobbet med mina barn här på bloggen: ett inlägg varje dag, vilket motsvarade dagens lucka på jobbet.

Fick väl lite respons då.. men inte så mycket.

Två år senare, 2011, började det ramla in en massa mail om folk som ville använda min kalender. Jag blev lite konfunderad, men upptäckte snart att jag fått en länk hos förskoleburken till mattekalendern och därmed hittade folk mig.

Jag beslutade då att göra om min kalender i pdf-format så den skulle vara enkel att ladda ned. Det inlägget publicerade jag här.

I majnumret hade Förskoletidningen en sex sidor lång artikel om just min mattekalender. Weee…Hela artiken finns att läsa här

Och via tidningen har ännu fler hittat den.

Nu när det närmar sig lucka ett får jag dagligen flera mail, från hela Sverige, från förskolor som inspirerats av kalendern, som laddat ned den och omarbetat den så den passar deras förskola och såna som ämnar använda den ganska rakt av. Det är såååå kul. Jag blir jätteglad.

Och bara därför lägger jag ett nytt inlägg med pdf-filen här.

Så är du förskollärare och vill jobba med matematik i jul – här får du en mattekalender att ladda ned.

(klicka alltså på den lilafärgade texten ovan… har fått mail om dom som inte hittat kalendern i inlägget)

Den är i PDF-format och du måste ändra datum, eftersom vardagarna aldrig är detsamma som året innan. Och du måste säkerligen ändra lite mer. Men liiiite pyssel får du fixa själv. Slit den med hälsa. Skicka gärna en rad om att du tänker använda den. Och när du provat – hur gick det? Har du bilder jag får visa? Maila eller lämna en kommentar.

Och bara så ni vet – i år kommer en ny kalender – sago- och sångbaserad. Jultema, naturligtvis, men inte bara. Språkträning, fantasi, koncentration, sång, musik, sagor. Ett inlägg varje vardag. Med tjuvstart fredagen före första advent…

 

12 har sagt sitt

12 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Favorit i repris – Adventskalender med massor av matematik; Matematikkalender i pdf”

 1. Det här sa trollmor den 21 november, 2012 klockan 09:06

  Så kul att få dela med sig ! Japp sett pengarna, tack. Nu ska resväskan fram idag . (tur det är min butiksfria dag). Må så gott . Kram

 2. Det här sa Cecilia den 21 november, 2012 klockan 09:40

  Så roligt 😉 Ser fram emot detta med spänning. Har redan planer för i år, men till nästa år…
  Förra året hade vi ”din” kalender med vissa förändringar och barnen tyckte det var roligt med uppgifterna.

 3. Det här sa Ulle den 21 november, 2012 klockan 12:58

  Åh, nu jobbar jag inte pga sjukdom, men jobbade tidigare i skola och förskola. Jag blir helt såld på sånt här, det är väl en gammal arbetsskada kanske, he he. Kanske skulle printa ut den till mina barn. 😀 Du är otrolig. Tack!

 4. Det här sa Matts Jansson den 21 november, 2012 klockan 18:25

  Bra jobbat, hoppas tomten kommer till dig

 5. Det här sa Melody den 22 november, 2012 klockan 09:00

  Superbra! Så glad jag blir att det finns sådana människor som
  du inom förskolan! Det är ju så här barnen lär sig lätt som en
  plätt!
  Kram
  från Melodys matte

 6. Det här sa Pernilla den 22 november, 2012 klockan 12:19

  Så kreativ du är. Det är ju superbra!
  /P

 7. Det här sa Therese - Sockenvägens Söta den 22 november, 2012 klockan 15:13

  Wow, jag blir jätte imponerad å ska tipsa förskolelärrna på barnens förskola om detta!!! KRAM

 8. Det här sa Victorias Jul den 23 november, 2012 klockan 12:50

  Vilken bra idé, att kunna lära barnen något i samband med en kalender som barn tycker om. Perfekt att lära barnen matte på detta sättet. Önskar att alla förskolelärare var lika påhittiga som dig

 9. Det här sa Viktoria den 25 november, 2012 klockan 11:12

  Hej!
  Googlade julkalendertips + förskola och hittade hit, jisses vilka roliga idéer jag hittar. Jag jobbar som förskollärare i Jönköping, och nu när julen närmar sig så har vi alltid idétorka när det gäller julkalender. Tycker din matematikkalender var superbra och rolig, särskilt eftersom vi i Jkpg´s kommun ska jobba extra med matte. Hoppas nu att mina kollegor nappar på din/min idé imorgon när vi har planering. Gör dom det så lovar jag att skicka dig en utvärdering + lite bilder om hur det gick.
  Med vänlig hälsning
  Viktoria

  Ps. Det är väl ok att vi använder din idé???

  Svar;S åklart… det är ju liksom meningen med att jag lade ut den. Jag tycker att har man kommit på nåt som funkar bra ska man dela med sig – så kan man med gott samvete inspireras av andras fina ideer andra gånger. Ha det så kul i december. Vi kör en sago-sång-kalender i år – mer med språkfokus.

  god jul

 10. Det här sa Tips på adventskalender för förskolan | den 25 november, 2014 klockan 13:33

  […] finns på bloggen Candygirl och där kan du hämta adventskalendern som […]

 11. Det här sa Tips på adventskalender för förskolan från Lindas blogg | den 22 november, 2015 klockan 20:54

  […] Bli inspirerad av henne här: […]

 12. Det här sa Nazdar den 7 november, 2019 klockan 21:42

  Super bra julkalender! Använde förra året!
  Mina arbetskollegor vill använda igen! Vi ändrade lite smått; dag/datum och skrev vem brevet är till ex, hej alla Hajar! Beroende på va basen/ avdelningen heter
  Tusen tack för den fina julkalendern!
  Nazdar

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY