Glöggkok

glöggkok

 

Den här flaskan med tillhörande glöggrecept fick vi i julklapp förra julen. Men eftersom vi brukar avsluta det där med glöggandet, bra precis på julafton, så har flaskan med svartvinbärssaft och receptet fått ”ligga till sig” i väntan på nya glöggtider. Vilket är ungefär nu…

glöggkok2

Receptet och kryddorna var avsedda för ca 5 dl saft. Men flaskan innehöll 10 dl. Alltså förstod vi att det krävdes tillskott av kryddor. Vi inventerade skafferi och kylskp och la till väldigt mycket färsk ingefära, massor med nejlikor, kanel samt en hel satsumas med skal och allt. Samt några rå-sockerbitar. När vattnet och kryddorna kokat den dubbla tiden (för att få ut så mycket kryddsmak som möjligt) tillsatte vi svartvinbärssaften och julmusten (som fanns kvar sen förra julen, den med). Men tyckte ändå att det blev för ”mesigt”… så vi fortsatte koka. Alltsammans reducerade ned till 1 liter – mycket kryddig, inte så söt och väldigt välsmakande glögg. Mycket ingefärasmak, blev det. Mums…

Den står nu och svalnar. Och tanken är att hälften av glöggen ska blandas med cognac. Och hälften med rom.  Det blir alltså icke barnvänlig glögg, det här.

Återkommer med det färdiga resultatet när vi testat.

7 kommentarer

  1. Soffie

    Lät gott tack för det receptet 😀

  2. johanna

    Spännande 🙂 Det är roligt att koka egen glögg, har bara gjort det en gång, men måste nog göra det igen 🙂

  3. Therese - Sockenvägens Söta

    Åhhh så gott det låter!

  4. Nilli

    Det låter ju mums, älskar ingefära!

  5. Camilla

    Mums! Ser verkligen fram emot glöggsäsongen, men än har den inte börjat hos mig.

  6. Pernilla

    Mm, måste provas!
    /P

  7. Åsa L

    Åh vilka glöggproffs ni är!!!!
    Skulle aldrig fattat själv hur jag skulle få till den bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑