Skrivet i kategorin 'Jobbet och sånt'

Vilken bra dag

Skrivet av den 29 december, 2020 i Dagar med Linda,Foton,Jobbet och sånt,Träning

Idag hade jag en kollega med mig på jobbet (förutom vår fina köksa). Inga barn. Nu var vi mest på var sin sida av huset men ändå kul med någon fler att prata med.

Eftersom jag länge varit sugen på prova nåt av gympapassen min kollega leder, och jag inte ids passa tider och gå på pass, föreslog jag innan jul att vi kunde träna tillsammans en eftermiddag. Eftersom förskolan är tom skulle vi kunna låna ett stort rum och hon fick leda. Den dagen blev idag. Fick dessutom med oss köksan.

Jättekul var det. Riktigt roligt pass. Och så kul att vara färdigränad direkt efter jobbet! Tack för den dryga timmen. Superbra sammansatt och instruerat! Tyvärr tyckte min sprättbenägna vadmuskel inte riktigt om de dynamiska bakåtkickarna så nu är jag lite halvhalt och lindad. Men jag var varm när det hände så det blev inte så allvarligt. Gick faktiskt en prommis med maken bra precis direkt efter, så jag klarar mig utan rullstol! 🤪

Vegmiddag. En favvo hos oss alla. Huevos Rancheros.

Resten av kvällen gick åt till tvätt och att fylla i kalendern inför 2021. Måste även fixa en ny stor åt Sjuttonåringen när vårterminen sen startar också. Nån annan kväll!

Ingen har tyckt till än

Jobbeli jobb

Skrivet av den 28 december, 2020 i Dagar med Linda,Jobbet och sånt

Helt tomt på jobbet. Förutom vår köksa/lokalvårdare. Så nån hade jag att surra med i alla fall!

Blev mycket (nästan bara)administrativt jobb. Och eftersom jag trivs när det låter fick en dator stå på med Nyhetsmorgon. (Fast först fattade jag inte varför programmet inte startade – tills jag upptäckte att dom körde helgtid och därmed inte hade börjat ännu!) Sen blev det Mix Megapol och lite pod också!

Samt en hel del kaffe också. Dessutom är jag numera upplanerad schemamässigt till och med 29 augusti. Det är bra med framförhållning!

Hemma blev det handling inför nyår, både mat och fyrverkerier. Och ICAs färska pizzor till middag.

Orkade bara soffhäng sen. (Och ett 15 minuters stretchpass).

Ingen har tyckt till än

Slapp måndagen…

Skrivet av den 15 december, 2020 i Dagar med Linda,Jobbet och sånt,Jul och Nyår,Träning

…så skönt. Att börja arbetsveckan med tisdag istället för måndag passade mig perfekt. Förutom att jag var lika trött som på en måndag.

Hade julfest på jobbet. Och eftersom tomten hade väldigt kraftiga symtom fick han inte komma in på förskolan.

Han gick runt, hostade, nös och snöt sig mest hela tiden. Och när han hälsade på barnen bakom fönstret nös han ned hela rutan.

Nu vet jag hur det känns att jobba med mask hela dagarna. Så sjukt varmt. Och jag hade den bara en liten stund. Puh…(dubbla jackor och uppstoppad kudde gjorde ju också sitt!!)

Hemma blev det onlineträning. Går ju aldrig på pass. Inte ens dom kommunen erbjuder gratis. Gillar inte att passa tider då jag ska träna. Men i dessa coronatider så läggs vissa ut online.

Snabbmöblerade om lite i vardagsrummet så både jag och Sjuttonåringen skulle se tvn och sen blev det ett torsopass. Riktigt bra ju!

Currytorsk till middag och sen soffmys framför Ernst.

Redan onsdag i morgon!

Ingen har tyckt till än

1a december

Nu har julmånaden börjat. Äntligen.

Sjuttonåringen öppnade sin ”lucka” 1 – dvs paket 1.

På jobbet har barnen med sig en julinslagen favoritbok hemifrån som de får berätta lite om innan vi läser den – med dokumentkamera – på storbild. En om dagen…

Och med URs kalender avverkar vi en känsla om dagen. Idag handlade det om arg!

Jag lyssnade på SRs julkalender på lunchprommisen – den verkar helt OK.

Hemma öppnade jag RITUALS första lucka – ett doftljus. ❤

En eftermiddsgsprommis med maken hanns med. Vi nyttjade våra presentkort från Kommunen för att gynna lokala handlare. Jag köpte en julklapp till Lilla Gula och maken en ny jacka.

Sen gjorde vi supergod fiskgryta med aioli.

Och eftersom det är brandvarnarens dag idag bytte vi batterier i samtliga här hemma. (I Lilla Gula gjorde vi det I söndags)

Avslutade 1a december med Ernst Jul och TV-julkalendern. Ernst är ju alltid lite tveksam. Lite to special. Men kalendern kan nog bli nåt.

Ingen har tyckt till än

Gillar inte måndagar

Idag var hälften av förskolans personal frånvarande. Men de flesta barn var på plats. Nu löste det sig då vi fick låna en kollega från en annan förskola. Fyra personer istället för sex. Men det gick!

Efter jobbet stack vi och handlade. Hyfsat lugnt på affärerna och vi lyckades faktiskt få med oss ett par julklappar, trots att det var en vanlig veckohandling.

Fuskmiddag. Fräste upp färdiggjorda gnocchi med bacon och tomatsås. Snabb, enkelt och jättegott.

Var sugen på börja kristyra mitt pepparkaksbygge… men kände att tiden var för snålt tilltagen.

Skulle jag hinna göra brända mandlar då? Näe… inte det heller.

Blev till att bära upp julsakerna från källaren istället. På torsdag ska det fram. Men nu har jag sprungit fem svängar med grejer. 470 trappsteg. Check!

Så! nu tänker jag mysa under täcket tills ögonen trillar ihop.

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »

ABY