Skrivet i kategorin 'Jogging'

Uppehåll och asiatisk tonfisksallad


Lite förbättringväderfronten. Inte regn. Och tempen orkade upp till 16 😲

Två svängar efter elljusspåret samt strandpromenaden blev det. En tillsammans med maken – före lunch. Och en på eftermiddagen – joggandes med en ny ljudbok i öronen. 

Tvätten kunde torka ute. Och vi fick bort barr, gräsklippet (från igår) och miljontals kottar från gården. 

Och så gjorde vi kanonmiddag:

Asiatisk tonfisksallad. Receptet kommer ursprungligen från Mersmak men vi ändrade lite.

Vi blandade risnudlar, urkramad tonfisk i vatten, hyvlad morot, sockerärtor, chili och koriander. En sås gjort på saften av en lime, 1 1/2 msk fisksås och 2 tsk råsocker rördes också ned. Sen strösslade vi limezest över.

Blev tokgott. Inte en nudel blev över. 

Nästa gång blandat vi med rökt lax och sesamfrön. Kanske lite sjögrässallad också.

Eller strimlad kyckling

Ingen har tyckt till än

16 juli – dagen vi gjorde det mesta för sista gången

Vaknade inte först. Men tiden var ändå rätt för en halvmils morgonjogg.  Sista. ☹ Och sååå skönt.

Messade Gerassimo om taxihämtning för morgondagen. Men dom har ju bröllop under kvällen/natten så…

Efter dusch och frukost gick vi fabvoritpromenaden för sista gången: den efter vägen som följer stranden och efter en halvtimme viker man ned på just stranden och tar den vägen hem.

Ungen matade gässen en sista gång – samtidigt som vi nyttjade det otroligt roliga utegymmet ytterligare en gång.

Sen köpte vi våra sista gyros och drack upp sista ölen.


Badade på oändliga stranden…. Och stannade till 18.


När vi kom hem hängde två flaskor på vår ytterdörr. En olivolja och en honungsraki.Tack Nektaria.


Därefter tog tråkgörat över: packning. ☹

Men sen blev det balkongmys – i vanlig ordning. Samtidigt som vi funderade: var (och vad) skulle vi äta som sista middag? (Och då drog de första molnen vi drabbats av in över bergen.)

Det fick bli Nostos…. Inte höga odds på det valet.

Sista middagen blev grillade räkor för maken, grillad Dorado för mig och blandat fiskgrillspett för ungen. Fantastiskt.

Satt så länge att vi knappt hann handla/växla mindre sedlar innan supermarket stängde.

Ungen sa hejdå till alla fina kissar…

.. vi avslutade med en Cosmopolitan på balkongen. 

Ingen har tyckt till än

15 juli -surdagen (med microjordskalv)

Dagens promenad fick gå upp till kyrkan och kyrkogården på lilla berget. 

57 trappsteg upp. Med bara lördag och söndag kvar gäller det att fundera ut vad vi eventuellt missat och vad vi vill hinna med. Kyrkogården är en av dessa. Utsikten är magisk.

Efter gässmatning och en 20-minutareutegymmet blev det golunch på balkongen. 

Och bad. På lilla stranden.

Tyvärr grusades eftermiddagens stämning av ungens inte allt för smickrande uppträdande och arroganta attityd. Hoppas det tillhör åldern.

Tog en halvmils jogging innan dusch. Fantastiskt skönt. Hinner jag en sväng till tro?

Fick oss ett par snackbitar före middagen. (Från pizzan som ska frysas inför hemresan lunch)

MiddagNostos – igen. Tänkte gå på annan taverna… men näe…

Jag tog Lamm ur ugnen. Maken Ugnsstekt Kyckling och ungen Spagetti Bolognaise. 


Jösses 👍👍👍👍


Hade tänkt se fyrverkerierna vid stranden senare på kvällen … men missade. Satt på toa på hotellrummet då det började smälla!!! 😲Jäklar.

Fick bli vatten och myggljusmys istället. Och våra stolar skakade.   Microminimalt.  Men vi tänkte båda skylla på den andra: varför sparkar du i min stol???

Minijordskalv???


En har tyckt till än så länge

10 juli – dagen vi åkte tåg och trampade båt

Vaknade 8. Så medan de andra två sov smet jag ut på en halvtimmes jogg. Mysigt. Hann till och med duscha innan de vaknade.

Efter frukost packade vi kylväska och badpåse. Mot “tåget”. Kände oss turistiska när vi 11.15 åkte mot Kouronas sjön. Trots flertalet besök tidigare år (… och trots att det är under milen att promenera) är det mysigt att åka tåg.

Efter 20 minuters “tuffande” var vi framme. Vi hittade snabbt en perfekt “lägerplats” och lunchade sedan innan vi gick vidare. Medhavda pizzaslicear och öl. Mums. 


Sen hyrde vi trampbåt.

Sol och bad. Och mys.


Åkte tillbaka till Geo (vägen hem tar lite längre, 30 minuter) så vi kom åter lagom till kaffetid.  Ungen var inte sugen på mera bad så jag och maken tog en eftermiddagspromenad. Vi gick 30 minuter efter vägen… svängde ned till stranden… och gick 30 minuter tillbaka. 15 minuter på utegymmet avslutade innan vi gick hem. Totalt 90 minuter.


Sen var vi hungriga. Slängde ihop var sin bruchetta – dock utan basilika. Fick bli rödlök istället. Det tillsammans med lite oliver och gurkstavar fick vi energin tillbaka.

Middag åt vi på “Svenskstället”. En taverna vi besökt många gånger sedan 2002. Han som äger den har (hade?) svensk fru. När ungen var pytt var det en väldigt bra barnrestaurang. Ägaren såg oss igår och vinkade så vi kände att vi liksom måste förära han med ett besök.

Han kom glatt och hälsade. Berättade att affärerna gick upp och ned. Juni i år hade varit toppen. Juli var visst svajig. Vi åt Ugnsbakat lamm med citronpotatis, kyckling ur ugnen med samma tillbehör  samt lammkottisar med vitlökspotatis. Jösses…

En microliten kattunge grät på gatan hela middagen. Tillslut vågade den sig fram. Men den var i diålder. Grät nonstop. Var fanns mamma? Och vi kunde inte göra nåt…

Avslutade kvällen med stros. Och bubbelvatten på balkongen – medan grannarna tittade på nån jobbig amerikansk ståuppare. Orka… liksom…

Ingen har tyckt till än

8 juli – dagen vi bara var

Vaknade just efter åtta. Drog på mig joggingutstyrsel och stack ut. Sprang 15 minuter och vände. Tillbakavägen gick galet tungt… men eftersom jag var tillbaka vid lägenheten efter 30 minuter så ändrades uppenbarligen inte tempot. Svetten riktigt sved i ögonen. Jobbigt. Men skönt.

Köpte bröd. Och sen dusch och så frukost.


Promenaden för dagen gick mot flodens början… och lite andra svängar. 

Träffade på både förrymda höns, getter och såg kalkoner, en stor grön ödla och en påfågel.

Avslutade med 15 minuter på utegymmet. Dötrist tyckte ungen.


Till lunch blev det soppa och så delade vi på en stenugnsbakad pizza. Inte helt fel.

Messade Gerasimo och undrade vilken dag det passade att vi träffas. Han ringde upp, surrade lika mycket som alltid, och vi bestämde preliminärt Chania på onsdag.


Bad även idag på lilla stranden. Helt sjukt skönt. Både i hav och sol. När vi gick hemåt – kl 18 – visade tempen 42. Helt i vår smak

Efter sedvanligt balkongslappande och den mycket välbehövliga svett- & solkrämsborttagande duschen valde vi att käka på PlateiaMixed Grill för två och ungen tog Gyrostallrik.Vi blev mätta… om man uttrycker sig milt.


Strosade runt… träffade på katten Garfield och några andra sötnosar, fick se thailändska lyktor skickas iväg, såg fyrverkerier och en limbotävling .Och  så sist… balkongmys.

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »

ABY