Köttfärsmiddagen

Middagen då.. Jag improviserade bra!

Jag tog köttfärsen, blandade med kalvfond och ett ägg  och drog många drag med pepparkvarnen. Sen satte jag även i en italiensk kryddmix.

Därefter plattade jag ut köttfärsen, stor som en skärbräda ungefär, och la på hackade soltorkade tomater, hackade caschewnötter, lite riven vitlök och några ostskivor. Så rullade jag ihop alltsammans till en stor rulltårta.

Ned med rullen i en ungsfast form och skjuts in i ugnen. När den varit inne i kanske en kvart tog jag ut den. Hällde på en tetra krossade tomater med chili, (som jag även saltade och sockrade) och sen fick alltsammans vara inne i ugnen tills det var klart.

Till det blev det klyftpotatisar.

Behöver jag säga att det blev gott?

5 kommentarer

  1. Petra

    Nej det behöver du inte och behöver jag säga att fredagsmiddagen är räddad 😀 // Sol

  2. Hanneles jul

    Mums, jag hade fyllda paprikor av lite köttfärsrester idag.

  3. Maria

    Oj vad gött det lät. Tog du ingen bild ? Skulle vart kul å se resultatet .-D

  4. trollmor

    Det vattnas i munnen på mig. Det är ju så härligt med mat det går att improvisera precis hur mycket som helst och ide flesta fall blir det så gott.
    kram ewa

  5. Ulrika

    Nä det behöver du inte men jag blev välldigt hungrig nu………….. 😕

    Önskar jag kunde kasta ihop något smarrigt av en klump köttfärs jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑