I lördags gjorde vi älggryta.. men vi gjorde den på grekiskt vis. Vi brukar använda lammkött till rätten, men nu testade vi med älg istället.

Först kokade vi grytbitar av älg…. läääänge. Nästan fyra timmar fick dom stå sjuda på spisen medan vi var på stan och handlade och åt lunch. Kokvattnet var bara kryddat med lite buljong och peppar.

Sen, till kvällen, när det var dags att tillreda älgen på riktig blandade vi:

1 burk hela skalade tomater
1 tetra krossade tomater med basilika
1-2 rivna vitlöksklyftor
spiskummin
peppar
salt

en gnutta socker
2 msk olivolja

Ovanstående blandades i en ungsfast form tillsammans med de färdigkokta älgbitarna. Tomatsåsen ska täcka köttet.

Sen in i ugnen… 45-60 min…

Till det serveras Risoni (pasta som ser ut som riskorn) och en sallad med mycket  tomater, oliver och lök i…

Naturligvis rödvin till. Vi drack Bellingham Shiraz (varunummer: 2004) som för sina 79 kronor kändes som ett riktigt fynd!