Skrivet i kategorin 'Mat och prat'

Underbara lördag

Det var väldigt grått utelördagförmiddagen. Trots att väderprognosen lovade sol.

En prommis blev det. Skönt – Men grått.

Efter lunch kom den så – solen.

Jag och maken tog genast tillfället i akt och knäppte på oss skidorna. Ut på isen. Vem vet?! Kanske sista gången den här våren.

Det var helt galet underbart. Soool. Knappt någon vind. Och snö/is som man kunde åka på precis var som helst. Inte en själ ute heller. Bara vi!

Ungefär när vi tänkte vända hemåt igen tog vi först sikte på en fyr.

En gammal sådan.

Uppenbarligen inte i bruk. Och vi ville kolla lite närmare.

Jag klättrade upp på fyren… Och upptäckte att den var olåst.

Där inne fanns fullt med döda flugor, dagbok från när fyren varit i drift senast…

… samt verktygslådan som fyrskötaren använde.

La tillbaka allt precis som det varit, klättrade ned och skidade hemåt.

🙂

Två timmar på isen blev det.

Stannade utomhus ett litet tag till innan vi gav upp solen och klämde ett avsnitt 24 i soffan innan middag:

Musslor! Mums.

Inte helt fel avslut på en toppendag!

Ingen har tyckt till än

Första fredagen i april

Skrivet av den 7 april, 2019 i Dagar med Linda,Mat och prat,Påsk

Första fredagen i april åt jag årets andra semla. Mums. Tack för det fredagafikat!

Fint väder. Sol och helt ok temp.

Skyndade till Lilla Gula efter jobbet. Slängde bums in ribbs och kycklingben i ugnen på 125 grader. Sen packade vi upp och hann även med att mysa i solen.

Hyacinterna på köksbordet blommade nu (men luktar nästan inget)…

…och kvisten från ett lärkträd som jag satte i vatten förra söndagen hade fått massa grönt på sig.

Förutom att vi fixade god middag bakade jag också småfrallor. Hade så mycket gammal mjölk att jag ville använda lite extra.

Toppenfina blev dom. Färdiggräddade vid halv elva på kvällen.

Perfekt till lördagsfrukosten!

Ingen har tyckt till än

Julen varar än till påska…

Lite återvinning är väl bra?!

Novembers pepparkaksbygge står fortfarande majestätiskt i bokhyllan. Men nog behövdes väl en liten uppdatering?

Så jag pyntade om.

Bort med ”sanden” (råsocker), snäckor, bläckfiskar och döskallar. In med ”gräs” (färgat socker och strössel), påskägg och kycklingar.

Då här såg det ut innan:

Nu är det mer färgglatt. Vårigt.

Blev väldigt nöjd med mitt vispade socker. Blev nästan som sockervadd. Lite vatten. Liiite. Och grön färg. Och så röra, röra, röra. Jag använde en gaffel.

Nu kan min pepparkakskonstruktion hänga med en månad till i alla fall.

Hittade rolig Tabatamusik på Spotify. Perfekt för hemmaträning. Man slipper tänka när någon annan håller takt och tid.

Blev en dryg halvtimmes svettande i eftermiddags. (Och en solig prommis med maken).

Till middag blev det vår variant av Fish and Chips.

Pankopanerad lax, rotsaksstrips, spenatsallad och Mango chutney.

Så lyckat.

Nu gasar vi vidare mot helg!

En har tyckt till än så länge

Slask deluxe

Skrivet av den 30 mars, 2019 i Dagar med Linda,Foton,Mat och prat

Jösses vad det smälter. Och blåser.

Slask deluxe. I det närmaste helt omöjligt att ta sig fram torrskodd.

Slutade flera timmar före de mina i fredags så jag hann både handla penséer och vädra och tvätta sängkläder. Samt styrketräna.

Sen drog vi till Lilla Gula.

Och där var det också slaskigt. Och blåsigt.

Gjorde färska vårrullar till middag. Mest med rökt lax. Och några med räkor.

Tre dippsåser.

En färdigköpt med ingefära och chili.

En snabbgjord på jordnötssmör (0,5dl), hett vatten (0,5dl), hoisinsås (0,5 dl), pressad lime (1/2), sesamfrön och chiliflakes.

Och en med sweetchili och lime (och liiite vatten bara för konsistensen).

Därefter sista avsnittet (ever?) av bästa Svenska Nyheter med Jesper Rönndahl. Och godis i soffan. Sen var fredagen slut.

Ingen har tyckt till än

Vad är det för dag idag?

Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag,

för det är min födelsedag.

Hurra. Hurra. Hurra. ”

Vilken mysig måndag.

Grattis och present på jobbet. Och grattis och presenter hemma. Och våfflor såklart. Som sig bör en våffeldag.

Vårt gamla våffeljärn (25 år?) jobbade på bra.

Jag är ju fan av ”salta våfflor”. Så vi körde på löjrom, räkor, lufttorkad karré, räksallad, avokado och ruccola.

Och så jordgubbssylt och grädde till efterrätt.

Maken överraskade med coolaste halsbandet från Thomas Sabo. Så jag!

Och Femtonåringen hade också hittat bra present:

Nu är det dessvärre bara rusta sig för tisdag.

Mätt. Glad. Nöjd. Älskad. Och ett år äldre.

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »

ABY