Skrivet i kategorin 'Mat och prat'

Fyra veckor till jul

Skrivet av den 25 november, 2017 i Dagar med Linda,Lilla gula huset,Mat och prat

Allt toksnöande övergick i ösregn. Halka de luxe alltså.
Gjorde inte ett enda Black Friday-fynd. Maken shoppade däremot.

Gården var skottad vid Lilla Gula. Tack för det. Hade nog blivit lite besvärligt att ta sig fram annars! Och eftersom det var varmgrader och blöt snö skottade jag bron och altanen bums. Blev visserligen sen middag. Men eftersom det nu, idag, är minusgrader nu så var det nog klokt. 

Pillade räkor, lufttorkad karré och god Kalix ost till förrätt.  Och teriyakikryddad regnbåge och potatiskaka till huvuddito.

Efter Grotesco gick vi ut i mörkret och skönvädret. Fjortisen gjorde upp en mysbrasa och jag skottade lite mer.

Just nu soffhäng med morgonkaffe. Idag ska vi julpynta, koka knäck, skeka kalkon och fixa julgran

Gomorron helg!

Ingen har tyckt till än

En salig blandning

Skrivet av den 22 november, 2017 i Dagar med Linda,Mat och prat,Shopping

En tisdag med väldigt blandat innehåll.

Först lirkade jag fram sparken för premiärtur ur det gemensamma cykelförrådet i morse. Bara för att upptäcka att jag tagit fel. Det var inte min spark. Gör om – gör rätt. Sen premiärsparkade jag till jobbet.

Teater idag. Jäkligt bra sådan. Och på väg dit såg vi en av ortens julgranar på väg mot att ställas på plats!

Efter jobbet blev det en rejäl handling. Och en sen, men god snabbmiddag: Färdiga färska bacon- och texmexburgare. Serverade med jumbofries, majs, haricovertes och persiljesmör.

Inte dumt alls.

Hann med lite läxhjälp och funderingar över adventsljusstaken. Samt öppna ett paket från LYKO.

Och förutom de varor jag själv beställt hade jag – som vanligt – även klickat hem en Lyko-box: hemliga produkter till ett rabatterat pris.

Och , som brukligt, bara bra produkter

Denna gång var temat vintertrött hud och hår. 

Så kul att öppna och se vad man fått. Hittills har jag aldrig blivit besviken.

Och på tal om shopping.

I går klickade vi hem en ny bokhylla från IKEA.

Ovan kombinationer plus en till anländer onsdag nästa vecka.

Typ så här ska det bli:

Kass bild, jag vet. Men jag fotade bara av makens dataskärm. Han har inga bra bildbehandlingsprogram så jag tog bara ett mobilfoto. Men det syns ju hur det ska bli…

Nån gång nästa år. 

När vi rensat förrådet. Tömt 5 delar gamla, fula bokhyllor på film, film mera film och helt sjukt mycket cd-skivor, och burit ned i vårt (då förhoppningsvis rensade och rymliga) förråd. Samt avyttrat ovan nämnda fula bokhyllor (tippen?) och dessutom monterat fem nya bokhylledelar!

Kommer bli så snyggt. Och jobbigt.

Och vart gömmer man alla dessa platta paket hela december? Under sängarna?

Ingen har tyckt till än

Snö-lördag 

Skrivet av den 19 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Jul och Nyår,Mat och prat

Det fortsatte snöa. Hela lördagen. Tror vi har drygt två decimeter nu. 😁

Skönt ute… men lite motvind åt ”fel håll”.

Fusklunch och kaffegäster. Och en till omgång morgonpepparkakor

Sen blev det glögg och julgodisfix. 

Vår Kenwood från tidigt 70-tal fick jobba och julens negerbollar är klara.

In i frysen…

Nästa helg blir det knäck. Och kanske kanderade mandlar...

Sen blev det supersmarrig paella till middag.

Och som vanligt gjorde vi så stor laddning att hälften åker in i frysen. Klart att värma nån gång man vill äta snabbt men ändå lyxigt.

En har tyckt till än så länge

Saffransbiscotti 

Receptet från ICA. Men jag lägger det här så jag hittar det lätt sen. Tror nämligen dessa skorpor kommer bakas igen någon gång!

Ingredienser

PORTIONER: 40 st

  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter.

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Smält smöret. Tillsätt saffran (gärna stött med en sockerbit). Låt svalna.Rör sen i ägg och socker.
  • Blanda bakpulver och mjöl. Hacka nötterna grovt. 
  • Blanda samman allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla varje till en ca 40 cm lång ”korv”. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna lite. 
  • Sänk tempen i ugnen till 100 grader.
  • Skär sneda bitar av längderna. 
  • Låt torka i ugnen ca 60 minuter med en snittyyta uppåt. Vänd gärna efter halva tiden.

Ingen har tyckt till än

Lördag

Skrivet av den 12 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton,Mat och prat

Var glad att jag hade bugsen på under gårdagens promenad. Krispigt och halkigt. Och jätteskönt. Hade varit sex minus under natten men höll sig kring nollan på dagen.

Fjortisen hade ett grupparbete att slutföra (Tur det finns internet) och var sen hos en kompis. Jag bakade saffransbiscotti (Och lyssnade på julmusik).

Dom blev jättegoda. Receptet, från ICA, får ett eget inlägg.

Vi hann också med en film före maten. 

Det serverades fisk till middag. Lättgravad och enrisgrillad lax. Med romsås. Och så lite salsiccia. 

Sen gosade vi ned oss i soffan för ytterligare en film. Och massa ljus och bubbelvatten.

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »

ABY