Skrivet i kategorin 'Mat och prat'

Äntligen lite sol

Superfint väder. Riktigt härligt varmt.

Och då tittade både fjäril och fluga fram.

Handlade direkt efter jobbet. Synd med tanke på just vädret… men jäkligt god middag blev det.

Blandade bara potatis, lök, morötter och råkorv  (chili & svartpeppar) med dragon, persilja, salt, peppar och olivolja.
Och skjuts in i ugnen.

Mycket enkelt och väldigt gott.

Och sen fick vi oss faktiskt en promenad  – i den sköna kvällen

Och sist en kopp te framför GWs Mord

Ingen har tyckt till än

Lördag

Weee…. helg. Älskar. 

Sol och plus. Och även om det går trögt då smälter det ju 

Fick ihop två halvmils promenader. Toastädning. Och förberedelse av middag.

Ungen med kompis körde skoter, spelade xbox samt sprängde pepparkakshus. (!!!)

Jag invigde mina nya Urbanears

Tror vi kommer trivas .. satt jäkligt bra i öronen. Bra ljud. Och häftig färg. Dessutom reflex på hörlurssladden. 😊

Till middag blev det fyllda gigantiska pastasnäckor

Vi förkokade pastan. Fräste spenat. Blandade med finstrimlad lufttorkad skinka, Creme fraiche  (vitlök och örter), muskot, salt, peppar, socker, mozzarella och ägg

Detta spritsades i snöckorna. 

De fyllda pastasnäckorna lades i oljade formar

Sen fräste vi vitlök i Olivolja och hällde över krossade tomater. Kryddade med buljong, rödvin, socker, sriraka och örter. Det fick koka ihop typ 20 minuter ..

Sen hällde vi det över snäckorna och körde i ugnen typ 25 minuter. Precis innan slutet slängde vi över riven mozzarella

sjukt gott.

Nu myser vi resten av kvällen.

Ingen har tyckt till än

Äntligen fredag

Påsklovsveckans sista dag. Sol och fint… men jäklar vad segt det går med avsmältning i år… för tre år sen såg det ut såhär: 

Vi hade räfsat klart för säsongen…. gahhhh.   Alltså.   Vi har typ en meter snö. (OK inte riktigt, men jäkligt HÅRD dito). Räfsa? Midsommar? TYP!!!! 

Nåja…. 

Minns nån att jag vann ett presentkort på Delicards för en middag för två. I kväll ”plockade” vi ut det.  

Eftersom det handlar om kylvaror beställde jag paketet till jobbet.

Jäkligt välinpackat. . Och kallt… levererat till jobbet.

Och därför blev det en förrätt med rödlökschutney och serranoskinka

…och en varmrätt med baconlindat ankbröst kompletterat med örtkycklingkorvkantarellsås och grönsakskakor. 

Vi har aldrig förr tillagat ankbröst… men tanken att det skulle funka med bacon och rökig korv var helt korrekt.
Fy sjutton vad gott

Efterrätten av macarones sparar vi dock till i morgon… 

Vi orkade inget mer.

 

Ingen har tyckt till än

Påskafton 

Skrivet av den 15 april, 2017 i Dagar med Linda,Mat och prat,Påsk

Påskafton .. weee… sov inte alls så länge… 

Men påskharen hade hälsat på under natten… ungens ägg var toktungt. Fullt i drickor, godis och lotter. Maken håvade in två kokböcker. Och jag fick skraplotter

Vädret var trist… kyligt och blåsigt

Men lite film i soffan och fotoredigering vid köksbordet… perfekt väder.

Och en femma jogg. Trots rråkvädret fick jag ta av mig fingervantarna… alltid nåt!

Ungen med kompis körde mest skoter hela eftermiddagen… 

Påskbuffé till middag … med bland annat supergoda minipizzor 

Och löjrom.. såklart….

Så jäkla skönt med ”en vanlig helg” kvar…  

Känns välbehövligt med ett längre break.  

2 har sagt sitt än så länge

Lång fredag

Maken är lite förkyld… tur vi är lediga och kan ta dagen i eget tempo

En prommis fixade han ändå. Men jäklar vad kallt. Graderna höll sig på minus hela dagen. Ibland snöade det. Vi höll oss inomhus sen…

”Målade” ägg:

Marmorerade dom i vatten, vinäger, karamellfärg och smällt smör! Blev jättelyckat.

Mina föräldrar var hit på middag… Blev grillade kycklingspett i teriyaki samt lax från samma grill. Med örtpotatis och yoghurtsås.

Mums..

Hade kvar en must från i julas… men jag modifierade etiketten lite:

Med den här bilden tejpad över juletikettiketten slank drycken lätt ned!

Soffhäng resten av långfredagen

I morgon när vi vaknar har påskharen varit här!

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »