Skrivet i kategorin 'Mat och prat'

Midsommarafton

Vi fick en helt underbar midsommarafton. Det var lovat tråkväder… Men vi fick istället riktigt härligt..

Började, såklart, med mysfrukost. Och en massa gott.

Och sen gjorde jag en deg. Planen var kalljästa grekiska lantbröd

Och så planterade jag två plantor vi fått i sommarpresenter tidigare i veckan.

En 7,5 km riktigt svettig promenad stod sedan på programmet.

Kvavt. Tryckande. Skönt.

När vi var tillbaka hade bröden överjäst. Bara att knåda om. Antar att 25 plus inomhus var liiite för varmt för att kalljäsa! 🙂

Rester till lunch. Och så grädda det nu lagom jästa bröden.

Sen plockade jag rabarber

Vi skulle testa göra en rabarberdrink till kvällen.

Hushållsassistenten från 1974 kom fram. (För andra gången denna midsommarafton).

Hade aldrig testat mixerdelen förr. Men den funkade. Dock sprättade säkringen på den lagom till rabarbern var mixad. Trodde först apparaten gjort sitt men maken fixade!

Femtonåringen förberedde en midsommareld. Det finns ju faktiskt liiiiite finskt påbrå i våra gener – mammas mormor var från finland – och där eldar man ju på midsommar.

Nu gjorde vi det med.

Mysigt.

Jag plockade blommor och satt sen vid brasan (svettigt) och fixade hårdekorationer.

Använde ett färdigt diadem samt en klassisk hårkam. Smidigt. Och fint blev det.

Innan vi duschade bort dagens sysslor bakade vi olivsnurror som skulle bli tilltugg till rabarberdrinken.

Sen hopp i klänningen!

Ja, de mina skippade ju just klänning… Men krans fick jag på dom.

Bästa grannen ville också vara med på fotosessionen. ❤

Så var det dags för rabarberdrink och olivsnurror.

Riktigt fräsch. Dock lite för söt. Gillar receptet men kommer göra som nedan nästa gång det ska mixas rabarber och gin:

Mixa 250g grovhackad rabarber med skal och saft från en halv lime, 1,5 dl vatten och 0,5 dl socker (originalreceptet sa alltså dubbla mängden socker) och en kvist rosmarin.

Sila

Blanda med gin. Dekorera med limeskiva och extra rosmarin.

Det började mullra på avstånd vid sjutiden så då gick vi inomhus och fixade fram middagen. Det blev ingen åska. Inget regn heller. Men vi åt inne. Kändes som att vi skulle fått sällskap av blodsugarna annars.

Klämde såklart i oss jordgubbar till efterrätt och sen startade vi upp serien 24 s:7 på Via Play.

Vi gick och la oss efter 12. Då var Femtonåringen fortfarande ute.

Och kvart i ett fick jag denna bild skickad till mig…

Fast då sov jag och såg den först i morse.

Midsommardagen är – tvärt emot midsommarafton – så himla supergrå.

Och någon har knyckt värmen. Bara 14 grader. Regnet hänger i luften.

Kanske lika bra att starta snabeldraken

Ingen har tyckt till än

Sommar, sommar och sol…

Skrivet av den 18 juni, 2019 i Dagar med Linda,Mat och prat

Så jäkla skönt ute. Har ingen koll på grader och sånt.. Men det var 25 när vi gick på kvällsprommis! 😍

Femtonåringen började tidigast av oss tre idag. Jag senast. Så jag hann en 8×8 Tabata. Tyvärr kan jag ännu inte springa efter skadan i vadmuskeln. (Inte stå på tå heller) Helt jäkla omöjligt. Men att gå funkar nästan helt bra nu. Bara jag inte tar allt för stora steg.

Och efter kvällens prommis blev det gubbar. Och glass.

Samtidigt som vi avverkade del 4 av Störst av allt.

I morgon ska en del av govärmen dessvärre försvinna. Men runt 20 (som det lovas) är väl helt ok det med. Såvida det nu stämmer…

Ingen har tyckt till än

Det går fort nu

Skrivet av den 12 juni, 2019 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Mat och prat

Juni bara tuffar på. Snart halvvägs ju. Går liksom lite för fort nu.

Syrenerna blommar. Undra om vår syren i Lilla Gula också slagit ut?

Lite mindre kallt idag. Tur det. Så studenterna slapp frysa i sina balutstyrslar.

Lagade superenkel och toppengod middag. Det syntes redan när ingredienserna låg redo att det kommer bli en hit.

Båda tummarna upp för den här kycklingpannan med citron. Inte en endaste liten potatisflisa över…

Skön kvällsprommis. Och så lite Netflix på det.

Näst sista skoldagen för Femtonåringen i morgon. Inga lektioner. Bara utedag med grillade hamburgare. Själva har vi 16 arbetsdagar kvar innan semestern. Men två av dom här jag sökt semester så… 🙂

Ingen har tyckt till än

25 grader

Skrivet av den 8 juni, 2019 i Dagar med Linda,Foton,Mat och prat,Ungen

Vilket fantastiskt väder. Plus 25 och strålande sol. Tyvärr jobbade jag och maken och sov hemma natten mot fredag. Femtonåringen var däremot ledig. Och stationerad i Lilla Gula.

Direkt efter jobbet åkte vi tillbaka och hann nyttja flera timmar sol…(förutom den sol vi hann få på jobbet) .

Femtonåringen tyckte att det var läge för badpremiär redan den 7 juni

… och det var tydligen inte allt för otäckt. (Tack Mattias för fotona).

Själva svalkande vi oss med årets första Sangria. Med apelsin, persika, mango och russin!

Tyvärr är myggen här nu. Så framåt kvällen stänger vi dörrarna och käkar inomhus.

I går blev det glasnudelsallad med räkor och jordnötsdressing.

Mums…

Avslutade kvällen med att börja kika på säsong 2 av Stranger Things.

Lördagen har börjat… solig och varm. Hoppas det vädret står sig hela helgen!

Ingen har tyckt till än

Sveriges Nationaldag

Norrbotten visade upp en av sina bästa sidor årets nationaldag.

Vaknade nio. Till mulet men varmt. Innan kaffet var uppdrucket kom solen. Med besked!

Började förmiddagen med att promenera några hundra meter från Lilla Gula för att vänta in två JAS Gripen som F21 flög över hela länet med dagen till ära.🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Klockan 11 skulle dom passera Töre.

Och klockan 11 kom dom. Och for. Hann inte på långa vägar fota så jag knyckte en bild från lokaltidningen. Oops!

Sen blev det prommis nummer 1. Typ 7 km. Svettigt värre. Alla tre var dumma och gick i långbyxor.

Detta åtgärdades snabbt på hemmaplan sen.

Lunch på altanen. Och sen klippte jag gräset. (En riktig favvosyssla!)

Latade mig en timme på en filt…

…innan vi gick prommis nummer två. Lika lång men annan väg. Och i lättare klädesplagg. Nu har jag ont under fötterna efter att premiärat i sandaler på prommisarna. Haha…

Humlebadet kom fram. Inte för att dom är så törstiga ännu. Men det är ju snyggt.

Fortfarande minimalt med mygg. Antar att dom är på G, men vi kan ju alltid hoppas på en sån sommar som i fjol – helt utan mygg (Men massa getingar).

Nationaldagsmiddagen blev amerikainspirerad.

Rökiga burgare med både bacon och ost. Dock åt vi inomhus eftersom altanen är i skugga efter sju på kvällen och vi käkade efter halv åtta.

22 grader 6 juni. Helt ok. Vi är nöjda.

☀️

Nu är vi dock tillbaka i lägenheten.

Myser på balkongen i kvällssolen.

Jobb i morgon. Men va fn – det är ju fredag. Weee…

En har tyckt till än så länge

Tidigare inlägg »

ABY