Skrivet i kategorin 'Linda bakar'

Lördag och söndag

Började helgen med att blanda ihop en deg. Här skulle bakas kardemummaskorpor. Och medan degen jäste tog jag och Sjuttonåringen var en snab sväng i skogen bakom huset… Vi blev galet blöta på bara en kvart. Ösregn!!! Därför stannade vi inne resten av dagen.

Maken tog den nyköpta S10+ och Sjuttonåringen hans S9+. Så det blev ett par överföringar fixade.

Bakade ut skorporna. Åt lunch. Och sen kokade vi clementinmarmeladgodisar. Dom skulle ju sedan stelna typ resten av eftermiddagen och kvällen så medan skorporna torkade och marmeladen blev dallrig började vi se Walking Dead s.10.

Och sen lågtempade vi lammracks. Precis innan middag gick dom på grillen.

Till dessa blev det Grekisk sallad, vitlöksyoghurt och kulpoatis.

Avslutade lördagen med en dålig film: Us! Blä. Undvik.

Söndagen hade bättre väder. Perfekt för att vädra sängkläder.

Och klippa upp snoret till marmelad i bitar. Alltså! Såååå kladdig. Sjuttonåringen kom dock på den briljanta iden att rulla godiset i florsocker.

Det funkade perfekt. Himla goda blev dom också.

Tog en prommis. Men jäklar så halkigt. Skönt. Och halt.

Efter lunch bäddade vi rent i alla sängar och sen julpyntade vi. Nu är rubbet på plats. Allt utom granen som vi tar in på fredag. Inget är dock tänt. Huset står bara helt redo för adventsfredag.

Hemma i lägenheten blev det lite likadana sysslor: vädra sängkläder, dammsuga, tvätta och bädda rent. Här får dock pyntet vänta till torsdagskväll.

Testade årets Blossa. Och till skillnad från många andra gillade vi den skarpt. Tummen upp!!!

Souvas i libabröd till middag. Och beroende på om Sjuttonåringen tänker plugga hela kvällen eller inte så blir det kanske lite Walking dead.

Bäst att försöka ladda inför en till galen vecka. 50 % av personalen saknas i morgon. Och enligt schema är typ alla barn på plats! Tjoho! Not!

Ingen har tyckt till än

Älskar fredagar

Skrivet av den 14 november, 2020 i Dagar med Linda,Foton,Linda bakar,Mat och prat,Träning

Veckans bästa dag: fredag. Hela helgen kvar.

Väldigt lugnt på jobbet. Många hemma med symtom.

Hann en sväng i skogen på lunchrasten och sen klämde jag och Sjuttonåringen en 32-minuters tabata innan maken kom hem. Precis när sista pipet slutade tog han i dörrhandtaget.

I Lilla Gula var det lite kyligt. Men luftvärmepumpen jobbade på bra så vi klarar med andra ord ytterligare en helg utan att vrida upp värmen på elementen.

Planen var att baka – men det jag tänkte baka tog för mycket tid i anspråk samt krockade med middagen. Så jag gjorde kalljästa rågfrallor med lingon istället.

Jättegoda.

Till middag blev det musslor och sötpotatisstrips.

Och sen en riktigt bra film i TV-soffan: ANNA

Ingen har tyckt till än

Karantändag 3

Skrivet av den 4 november, 2020 i Dagar med Linda,Linda bakar,Mat och prat

Lika pigg. Och mindre hostig. Men dock så pass så det är olämpligt att vistas på jobbet utan ett provsvar som visar att det bara är ”vanlig” hosta.

Mycket märkligt att vara hemma när ork och mående är bra.

Började dagen med Sjuttonåringen och valvaka… men inget hände ju. Så när han gick till skolan, just före 10, slog jag av TVn och började dammsuga. Sen skurade jag badrummet. Och därefter dammtorkade jag lägenheten.

Lunch. Och en koll på valvakan.

Efter maten blev det träning. Fick tips om onlinedito hos Friskis och Svettis. Så hips vips körde jag ett pass: dans explode.

Tur ingen såg mig. 🙂 Dans är väl inte min starka sida direkt. Men kul var det. Och svettig blev jag.

Kollade valvaka. Stillestånd.

Efter dusch började jag baka. Tänker att om det nu – mot förmodan- skulle visa sig att jag har covid-19 får jag väl slänga fikat.

Nu blev det vit kladdkaka med toskatopping.

Jättegod!

När maken kom hem gick vi en prommis. Och så skickade jag in honom på systemet för att införskaffa Norrbottens Destilleris glögg som släpptes idag.

Och så kollade vi lite mera valvaka.

Sen blev det – lämpligt nog högrevsburgare.

Och nu har jag precis kikat på ett genrep av en engelsk redovisning om just swingstaten Arizona.

Inget provsvar idag heller. Kollar säkert en gång i timmen. Hade räknat med jobb i morgon, men nu håller jag tummar och tår för ett svar i morgon. Ska sjunga och spela på min mormors begravning fredag. Och det går ju inte om jag inte fått grönt ljus!!!!

Edit: har fått svar. Virus ej påvisat. Weee… då kan jag jobba imorgon.Och fikat är bjudbart!

Ingen har tyckt till än

Lugn och fin Halloween

31 oktober. En riktigt grå, men varm, dag. (7 plus)

Det första jag gjorde var att göra en deg. Grovt rågmjölsbröd med Philadelphia.

Vi promenerade till havet och när vi hade precis lika lång väg tillbaka började det regna.

Med andra ord var det perfekt väder för lite pyssel. (Fast först gräddade jag brödet som jäst i 2,5 timmar!)

Det blev ljustillverkning. Bara överblivna ljusstumpar i sparade lyktor med nyinköpta vekar och dofter.

Inga färger. Färgerna kommer från färgade ljus.

Det tog sin lilla tid. Mysigt. Och luktade supergott.

Ska göra nåt kul på glasen också.

Halloweenmiddagen var sen läskigt god. Och en sån maträtt att allt gick att förbereda i förväg. Recept här

Pimpde mig själv med fladdermöss (känns ju väldigt 2020!!!).

Och i glaset blev det GT med lingon.

Och så hade vi massa, massa ljus!

Efter middagen blev det – såklart – skräckfilm.

Såg nyinsoelningen av Child’s Play.

Förvånande väl uppdaterad.

Nu är det november. Alla Halloweenpumpor ska städas bort. Och en massa annat ska fixas.

Så! Bäst att sätta fart!

En har tyckt till än så länge

Ugnsbakad lax med kålsallad

Skrivet av den 1 november, 2020 i Linda bakar,Mat och prat,Recept,Recept - Fisk

Halloweenmiddagen blev så lyckad så jag måste spara receptet som vi gjorde det.

En laxsida ugnssteks i 200g ca 15-20 minuter med en fantastisk god glaze som gärna kan ösas en gång mot slutet.

Glaze:

1 riven vitlöksklyfta

0,5 dl äppeljuice

1 dl ketchup

1 msk fond

1 msk soja

0,5 dl vitt vin

0,75 dl muscavadosocker

Salt och Peppar

Vi serverade laxen med ett par nävar solrosfrön.

Och en enkel grönkålssallad:

200g hackad grönkål

2 msk pressad citron

1 msk honung

3 msk rapsolja

1,5 dl granatäpplekärnor

Salt och peppar

Rör allt kraftigt. Försök typ mosa kålen med sleven!

Och så en fetaostkräm:

150g fetaost

En dryg dl grekisk yogurt

1 1/2 tsk honung

Lite pressad citron

En tsk fond

Salt och Svartpeppar

Hackad gräslök.

Hade även till ett nybakat grovt rågmjölsbröd med Philadelphia.

Mums!

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY