Skrivet i kategorin 'Linda bakar'

Lördag

Skrivet av den 23 januari, 2022 i Dagar med Linda,Linda bakar,Mat och prat

Två minusgrader och snöfall låter ju ganska mysigt. Men det var inte alls så skönt. Det blåste och snön kom stundtals helt horisontellt. Men en prommis blev det.

Efter lunch invigde jag mitt bakbord som jag fick i julklapp. Tänkte baka bagles men saknade en ingrediens. Blev frukostfrallor istället…

Kvällens middag blev super. Först skagen med räkor

… och sen grillad oxfilén med hemmagjord bea.

Påbörjade en film men blev på tok för trötta för att se den klart.

Idag är det plusgrader. Vi ska ut. Handla lite. Och sen blir det som det blir…

Ingen har tyckt till än

Nu är julen slut – på riktigt

Sista riktiga juldagen. Fast hos oss är ju julen bortstädad sen ett tag – förutom peppisbygget, som ännu lyser fint. Vet faktiskt inte hur jag ska göra med det. Ser ju ovanligt juligt ut, men tycker samtidigt det är synd att riva redan.

Trettondagen användes på bästa sätt. Efter sovmorgon och gofrulle började jag baka. Först kolasnittar med hallonlakrits-choklad.

Och sen citronrutor med frosting.

Medans rutorna var i ugnen passade vi på att tömma både frysskåp och box. Minus 13 ute så det var perfekt läge.

Efter bakningen gick jag och maken ut och åt lunch: kycklingsandwich.

Och sen blev det en timmes promenad.

Frysarna var redo att torkas ur när vi kom tillbaka…

…och innan middag hann vi även se första avsnittet av Big Sky säsong 2.

Riktigt mysig middag: räkfross.

Och sen fastnade jag i Spotify och upptäckte nya band.

Jobb i morgon. Men också fredag. Underbart med helg igen. Det gäller att passa på njuta. För sen blir det lääääänge till nästa trasiga vecka/långhelg. (Fyra dagars arbetsvecka borde vara standard.)

Ingen har tyckt till än

Dan före dan och julafton i ett svep

Jösses. Tiden går på tok för fort. Hinner knappt med. Och än mindre blogga.

Dan före dan började jag jobba klockan 06.00. I princip tomt med barn på huset. Och med en enorm it-crasch inom kommunen så är ju datorerna näst intill obrukbara. Med andra ord otroligt lugnt på jobbet.

Hemma redan till lunch. Började med att göra en deg och sen åkte maken (som också slutade tidigt) för att köpa nyårshummer. Fiskbutiken var dock stängd så vi köpte pizza till en sen lunch istället.

Sen, när bröden var gräddade, gick vi en promenad..

Tillagade en kycklingleverpastej till julaftonens knytkalas (dit även bröden samt sillen vi fixade här om kvällen skulle) samt började förbereda för kvällens uppesittarkväll.

Traditionsenlig hade vi provsmakning av julmaten samt spelade lite Bingolotto (3an och 4ans spel) Men det var så galet tråkigt att vi slog av TVn och gick och la oss. Vilken uppesittarkväll. I säng redan vid 23!

Vaknade efter nio på julafton. Fixade gofrukost och öppnade var sin morgonklapp. ❤

Sen la vi om planerna. En förkylning hade letat sig in i sällskapet vi skulle fira jul med. Och eftersom vi har 0% möjlighet att jobba hemifrån valde vi att hoppa av.

Vi tog sparken och gick och levererade julklappar samt maten vi lovat fixa samt fick med oss lite annat gott samt egna klappar tillbaka.

Sen spelade vi tetris-deluxe. Vi skulle nämligen lyckas få in både mat och klappar samt lite annat viktigt i bilen. Inte helt enkelt. Och för att underlätta öppnade vi ett par klappar som vi visste ändå skulle stanna hemma i lägenheten.

Var på plats i Lilla Gula bra precis klockan 14. Lite svalt inomhus då det hade varit minus 25.7 som kallast under veckan. Men det gick snabbt att värma upp huset.

Kalle i soffan under en filt och sen en varm dusch.

Fixade ett superbra julbord där vi kunde konstatera att chilisillen med lime och romsillen blivit helt perfekta och att kycklingleverpastejen var en höjdare.

Sent på kvällen tog vi tag i den enorma klapphögen.

Och några timmar senare kunde vi konstatera att vi måste ha varit otroligt snälla under året. Jösses så mycket fint.

Klockan gick fort. Hips vips var det juldag och innan vi låg under täcket var klockan nästan tre på natten.🙈

En fantastisk julafton, bara vi tre. Hade inte kunnat bli bättre. ❤🎅❤🎅

Ingen har tyckt till än

Julfixarlördag

Fantastiskt ute. 10 grader och en lågt liggande sol. Använde den ljusa delen av dagen till att skotta snö samt promenerade 7 km.

Efter lunch gjorde jag en saffransdeg. Den ställde jag att jäsa i bara 14 grader så vi lugnt kunde göra annat undertiden.

Först blev det knäckstrutar. Det har jag aldrig testat med det var ju hur smidigt som helst. Och sen även en omgång i formar.

Tog upp degen och lät den jäsa färdigt i kökets govörme medan vi kokade kola. Eller snarare fudge. (Men det står farmors kola i receptet)

Av degen blev det gifflar. 1/3 med vit choklad och resten med smör och kanel.

Pustade en lite stund…

… och sen blev det även en middag. En fiskgrillning.

Lax, baconlindad torsk, tonfisk samt scampi. Ugnspotatis, chiliaioli samt grönsaker till.

Andra advent är lite kyligare. 20 minus. Så vi ska fundera lite hur/vad vi väljer använda dagen till.

Ingen har tyckt till än

Bakat och Limmat

Ja, inte behöver vi gå sysslolösa på jobbet minsann. Snarare nog så mycket att göra. Vi hinner inte allt vi ska, så viktiga saker som, till exempel, att planera undervisningen får därmed strykas. Tyvärr…

Solen var snäll och tittade fram en stund. Den var ju bara uppe mellan 08.22 och 14.01 idag (och i morgon 7 minuter mindre) så då blir man ju glad då den strålar så här på lunchpromenaden.

Bakade resten av delarna till peppisbygget efter middagen. Och det blev dessutom över deg till ett par plåtar vanliga kakor.

Sen kunde jag ju inte låta bli att börja limma… och när jag väl börjat så kunde jag ju inte sluta.

Nu står det lilla höghuset (!?) redo för att fullkomligt drunkna i dekor. Ska bli så kul.

Fredag i morgon. Känns väldigt välbehövlig.

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY