Skrivet i kategorin 'Linda bakar'

Härligt produktiv lördag

Skrivet av den 9 oktober, 2022 i Dagar med Linda,Foton,Linda bakar,Mat och prat

Oj så mycket vi hann denna lördag.

Började dagen med att baka skorpor.

Havreskorpor med kanel och kardemumma.

Och eftersom dom blev så goda fick dom ett eget inlägg här så jag enkelt ska hitta receptet igen.

Medan skorporna började torka gick vi en promenad.

+12⁰och sol. Så skönt.

Köpte pizza till lunch.

Och sen slängde jag ut alla sängkläder och dammsög sängarna medan maken åkte på att piska.

Vi tog en till promenad och passade på att handla lite på hemvägen.

Tillbaka inne kom jag på att lite nykokt marmelad vore gott till.

Plockade upp 1 kg körsbär från frysen och en stund senare puttrade det på spisen.

Recept på samma länk som skorporna

Jättegod marmelad.

Och kombon med skorporna var perfekt.

Till middag blev det lammfärs.

Kebab med klyftpotatis, sallad och vitlöksyoghurt.

Video här nedan👇

https://www.instagram.com/reel/CjdvrOIK6ow/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Satt en stund i soffan med lite godis innan vi sen kröp ned i renbäddade sängar! Myyyys…

Ingen har tyckt till än

Havreskorpor med kanel och kardemumma samt körsbärsmarmelad med rom

Här är ett recept på fantastiskt goda skorpor.

Mängden ger två bröd vilket blir en plåt skorpor.

125g rumstempererat smör

1 dl farinsocker

½ dl rörsocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

3 dl havregryn

3½dl siktat vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1½ dl mjölk (jag tog havremjölk eftersom vanliga mjölken var slut)

2 msk nystött kardemumma

Blanda smör och socker poröst. Tillsätt ägg. Blanda. Tillsätt sen växelvis havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel och mjölk. Tillsätt sist kardemumma.

Degen blir väldigt kladdig. Klicka ut på plåt och försök forma två bröd.

Grädda mitt i ugnen 20 minuter på 200⁰.

Skär sneda snittar direkt. Dela eventuellt för stora bitar medan dom är mjuka.

Torka i 100⁰ tills torra. Minst 2-2½ timme. Jag gjorde två plåtar och vände skorporna en gång i timmen. Då skiftade jag även plats på plåtarna då vi inte har varmluftsugn. Det tog 5 timmar.

Supergoda med hemmagjord marmelad.

Jag gjorde av körsbär:

1 kg urkärnade körsbär.

1 kg syltsocker

100g farinsocker

1 dl mörk rom.

Koka upp bär och socker. Skumma. Låt koka 10-15 minuter. Tillsätt rom och låt koka 5 minuter till.

Häll upp på rengjorda varma burkar.

Ingen har tyckt till än

Grå lördag

Skrivet av den 25 september, 2022 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Linda bakar,Mat och prat

Såg inte solen alls denna supergrå lördag. Men eftersom det inte regnade gick vi ut en promenad. Dock kom det regn. Ibland mycket. Ibland lite. Och stundtals inget. Vi gick vår runda men var ganska blöta vid hemkomst.

Plockade in solrosorna som ännu inte slagit ut. Bladen har frusit men inte knopparna. Kompletterade med grönt i form av dragon och rosmarin!

Grillade burgare till lunch. Och jag bakade.

Ostfrallor. (Fast några fick vallmofrön).

https://www.instagram.com/reel/Ci5OH_LqxpA/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Medan degen jäste såg vi tredje delen av Andor.

Senare framåt kvällen tände vi grillen igen. Nu för fisk.

Tonfisk. Lax. Skreitorsk. Vanlig baconlindad torsk. Scampi. Och så vitlöksfrästa pilgrimsmusslor.

Strips, sallad och chiliaioli kompletterade det hela.

Medan ljusen brann ned såg vi Secrets of sulphur springs och åt choklad.

Ingen har tyckt till än

Grå lördag

Riktigt tråkigt väder. Grått och ordentligt blåsigt. Vi gick dock ändå ut en sväng.

Träffade en riktigt bussugen sötnos som tyckte vi skulle stannat längre och lekt.

Efter en ruskigt god lunch började jag baka.

Denna dag blev det hallonsnittar med glasyr.

Kolla film här:

https://www.instagram.com/reel/CinPRTSK8TP/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Maken och sonen fixade mozarellafyllda biffar med bacon och chili.

Dessa lades senare på kvällen på grillen och serverades med stor sallad, gigantisk klyftpotatis och vitlöksyoghurt.

Alltsammans blev galet gott.

Regn och mörker lockade fram första ljusslingan.

Nu ser det ut som eldflugor i växthuset.

Sist blev det starten av säsong 2 av Secrets of Sulphur Springs.

Ingen har tyckt till än

Tröttmåndag

Skrivet av den 12 september, 2022 i Dagar med Linda,Linda bakar

Måndag. Och så trött.😴 Dels för att jag satt uppe och valvakade till midnatt. (De mina satt uppe än längre) Men även för att 2½ dygns huvudvärk släppte vid lunchtid. När det sker kommer en förlamande trötthet som nästan knockar en. Ofta sker det ju på natten, men inte denna gång.

Likt övertrötta barn som är superaktiva för att inte somna började jag baka direkt jag kom hem. Tog sonen med som assistans.

En dryg timme senare hade vi en långpanna full med kanelbullesockerkaka.

Lax, nyupptagen potatis och brysselkål till middag. Och sen bara lite vanligt vardagsfix innan vi sen kunde soffpotatisa framför valanalyser med en kopp gott te. 😊

Ingen har tyckt till än

« Senare inlägg - Tidigare inlägg »

ABY