Skrivet i kategorin 'Värt att fira'

Valborgsmässoafton

Så här såg jag ut 6.24valborgsmässoafton. Precis färdigtränad.

Maken började sex. Så jag klev upp och yogade innan mitt skift började 7.30.

Lugnt på jobbet. Gick på pionjakt på lunchen. Men dom kostade 70 spänn styck så jag skippade.

Efter jobbet cyklade vi och lämnade in både min och Sextonåringens cykel på vårservice. Maken shoppade träningskläder och så köpte vi tulpaner, när det nu inte blev några pioner.

Sen åkte vi mot Lilla Gula.

Ganska bums åkte kycklingvingar in i ugnen på låg temp. Och så gjorde vi oss en somrig Gin och Tonic – med jordgubbar.

Till middag blev det sedan grillade blåmusslor och kycklingvingar.

Medan vi grillade tände grannarna sin Valborgseld. Stor!

Blandade ihop olivolja, vitlök, citron (skal och saft) salt, peppar och persilja. När musslorna var grillade rörde vi bara runt dom i blandningen och hips vips var samtliga smaksatta.

Efter en sjukt god middag tände vi vår egen brasa.

Kyligt ute… Men vi klädde oss varmt så Slapp vi frysa.

Och så här såg jag, och de mina ut 16,5 timmar efter morgonens yogabild.

En riktigt fin valborg!

Ingen har tyckt till än

Tisdag

Soligt. Men inte så varmt. Det känns lite som att våren inte riktigt vill börja…

Var i skogen med några barn från jobbet idag. Och där var det mycket snö kvar. Det kommer dröja innan elljusspåret torkar upp i år! 🙁

På lunchen skyndade jag ned på Intersport och köpte en jacka till mig och ett par joggingskor åt Sextonåringen. Snabbt fixat.

Efter jobbet blev det en styrketabata, dusch och ny make up. Och så tillbaka på jobbet.

Där skulle vi fira av två pensionärer som lämnar oss nu.

Vi hade beställt dit mat. Jag åt en Bastard Burger. Andra tog plankstek, laxplanka eller grillspett.

Supergott. Men godast var efterrätten. Den var hemmagjord (inte av mig) och helt magisk

knäckflarn, hemmagjord åkerbärsglass, nåt med choklad, hembakta maränger och egenplockade hallon och jordgubbar.

Alltså!🥰❤😘

Sjukt proppmätt hände sen inget mer på hemmafronten.

Jo! Maken har införskaffat oss en ny (och större) skottkärra!

Ingen har tyckt till än

Påskafton

Påsklördagen visade sig från sin bästa sida. Kanonväder. Påskägg. Grillat. Buffé…. Kunde inte ha blivit bättre.

Först var det dags för äggjakt.

Sextonåringen fick ledtrådar i telefonen. En plats att leta efter en bokstav.

Och när alla bokstäver var inhämtade skulle dom sättas i rätt ordning. Och när platsen var löst kunde han leta själva ägget.

Makens ägg låg däremot synligt på frukostbordet.

Före lunch tog vi oss ut på fjärden.

Fantastiskt vårvinterväder. Och nästan bara blåis att åka på.

Det var bara att stå upp och staka samtidigt som det gällde att undvika att gå ned i split.

Faktum är att man kunde åka helt utan skidor!

Ovanligt mycket folk ute: skotrar, pimplare, skidåkare, promenerande… fast mesta tiden syntes inte en själ.

Efter skidåkning blev det grillade hambisar. Sen gick jag och maken en promenad. Ville nyttja finvädret än mer.

Sen förberedde vi årets påskbuffe.

Samtidigt som jag FB-shoppade lite Star wars : en 36 cm Kylo Ren och en 25 cm BB-8. Ska hämta på måndag. Kommer passa fint på filmfigurhyllan.

Käkade sent och avslutade kvällen med melon, passionsfrukt och Netflix.

Ingen har tyckt till än

Långfredag

Supermysig långfredag. Sol. Lite blåsigt. Så vi skippade isen och tog en långpromenad.

Började tidigt med middagen, eftersom den tog ca 5 timmar att tillaga.

Det blev pulled lamb – långstekt lammstek.

Maten blev magisk. Bland det godaste vi ätit.

Så! Här är receptet:

800 g benfri lammstek

2 paprikor

2 rödlökar

Lite olivolja

Marinad:

0.5 dl yoghurt

1 msk tomatpuré

En skvätt sriracha

Saft från 1/4 citron

1 riven vitlök

Spiskummin

Timjan

Paprikakrydda

Salt

Peppar

1 msk olivolja

Blanda samman allt till marinaden.

Salta och peppra steken runt om. Lägg i en gjutjärnsgryta. Häll yoghurtblandningen över. Strimla paprika och skiva lök. Lägg över steken. Ringla över lite olivolja. Lägg på locket.

Stek i ca 4 timmar på 150 grader. Låt vila en stund under lock. Dela steken med gaffel.

Servera med libabröd, hummus, sallad, tomater, salladslök, avokado och oliver. (Och lite extra chiliflakes)

Så jävulskt gott!!

Den storleken på lammstek tog slut för oss tre. Och vi konstaterade snabbt att man kan göra likadant med allt kött. Bara att ändra kryddningen i yoghurten.

Blev en hel del soffhäng. Lyxfällan. Nostalgifilm: Kickboxer. Och sist på kvällen gick vi på konsert med Powerwolf

Ingen har tyckt till än

Nu är det påsk

En riktigt lugn (näst intill tråkig) jobbdag avslutades redan efter lunch. Både maken och Sextonåringen hade färdigt sina dagar samtidigt så första uppdrag var att fixa påskblommor.

Inte helt lätt. Skulle ha hyacinter och tullisar. På blomsteraffär ett fanns inga hyacinter och bara trista tullisar. På blomsteraffär två fanns hyacinter men bara dyra tullisar. Så vi gick till Coop och köpte tullisarna och sen tillbaka till blomsteraffär två för att skaffa gula hyacinter.

Sen promenerade vi hem, packade bilen och drog till Lilla Gula.

Först ställde vi i ordning alla blommor. Och så förberedde vi maten; paella – både kyckling och gult.

Firade internationella gin och tonic-dagen, färgade ägg och åt godis.

Och avslutade med nya Lejonkungen i soffan.

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY