Skrivet i kategorin 'Foton'

Snöstorm och smygstart

Skrivet av den 24 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Jul och Nyår

Snön vräker ned. Och det blåser rejält. Så egentligen snöar det horisontellt
Sååå glad ingen av oss behöver bilen till jobbet tidigt i morgon. Dock kan nog maken få ta apostlahästarna istället för cykel… tveksamt om snöröjningen kommer hinna med.

Vägen är nyplogat. Men den här snövallen blir inte kul att ta sig genom för de som har bilarna här .. Och jag tror ändå traktorn kört en sväng ikväll. (Och nu kommer den igen!) 

Eftersom vädret lockade till inomhussysslor blev det städning och lite smygjulande. Julgardiner, stjärna och några ljusstakar. Resten tar vi på söndag. 

En har tyckt till än så länge

Det var den helgen

Skrivet av den 20 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton


Vilken toppenhelg. Vi har hunnit/gjort så himla mycket: bastat, varit på middag, bakat, gjort julgodis, lagat mat, sett film, skottat snö, promenerat och bäddat rent i sängarna i Lilla Gula.

Väl hemma hade vi mina föräldrar på middag, tvättade, funderade ut hur vi vill att vår (ev.) nya bokhylla ska se ut, vi hann med att promenera och att se Grotesco.

Sååå bra helg. Sååå synd den är slut

Ingen har tyckt till än

Snö-lördag 

Skrivet av den 19 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton,Instagram,Jul och Nyår,Mat och prat

Det fortsatte snöa. Hela lördagen. Tror vi har drygt två decimeter nu. 😁

Skönt ute… men lite motvind åt ”fel håll”.

Fusklunch och kaffegäster. Och en till omgång morgonpepparkakor

Sen blev det glögg och julgodisfix. 

Vår Kenwood från tidigt 70-tal fick jobba och julens negerbollar är klara.

In i frysen…

Nästa helg blir det knäck. Och kanske kanderade mandlar...

Sen blev det supersmarrig paella till middag.

Och som vanligt gjorde vi så stor laddning att hälften åker in i frysen. Klart att värma nån gång man vill äta snabbt men ändå lyxigt.

En har tyckt till än så länge

Farsdag

Skrivet av den 13 november, 2017 i Dagar med Linda,Foton,Värt att fira

Började söndagen med att fira fjortisens far. Med bubbel, julkonsertbiljetter  och salt lakrits.
Sen gick vi i kyrkan.

Detta för att fjortisen ska få ihop sina tio kyrkobesök innan konfirmationen. 

Söndagen predikan var en ren historie/religionslektion. Allt handlade om Martin Luther. Så nu vet vi att god mat & dryck, dans och vackra kvinnor hjälper mot depression (ja, karlar då kanske för min den) och att djävulen håller man borta dels genom att inte ens tänka på honom men framförallt med hjälp av en fjärt!

Stannade hos min pappa på vägen hem. Lite farsdagsdagsfika satt inte fel.

Och sen… klockan 19, gick vi och käkade farsdagsmiddagArvids Steakhouse.

Vitlöksbröd till förrätt. Och oxfilé till huvudrätt. 

Fy sjuttsiken vad gott.

Nu har vi kickat igång en ny vecka. Och vi måste en sväng till Lilla Gula i kväll. Fjortisen glömde sin datasladd/laddare. Hm!

Ingen har tyckt till än

Saffransbiscotti 

Receptet från ICA. Men jag lägger det här så jag hittar det lätt sen. Tror nämligen dessa skorpor kommer bakas igen någon gång!

Ingredienser

PORTIONER: 40 st

  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter.

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Smält smöret. Tillsätt saffran (gärna stött med en sockerbit). Låt svalna.Rör sen i ägg och socker.
  • Blanda bakpulver och mjöl. Hacka nötterna grovt. 
  • Blanda samman allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla varje till en ca 40 cm lång ”korv”. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna lite. 
  • Sänk tempen i ugnen till 100 grader.
  • Skär sneda bitar av längderna. 
  • Låt torka i ugnen ca 60 minuter med en snittyyta uppåt. Vänd gärna efter halva tiden.

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY