Pad Thai

Skrivet av den 16 januari, 2016 klockan 22:15 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Övrigt,Recept - Skaldjur

image

Eftersom vi googlar efter Pad Thai-recept varje gång vi ska laga det lägger jag nu ett som är klockrent.

Ingredienser:

Risnudlar
Purjolök
Paprika
Chili
Morot
Böngroddar
Scampi – ca 7 per person
Vitlök
2 ägg
Rapsolja
Pad Thai sås
Persilja
Torrostade jordnötter

Tina Scampi.  Skala – utom sista
Stjärtdelen. Salta rejält.

Koka upp vatten.  Dra av plattan. Lägg i
nudlar. Låt dra 3 minuter. Häll av vattnet. Häll på lite olja för att förhindra  kladd.

Hetta upp rapsolja. Fräs vitlök, chili, morot, paprika och lök 3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt Scampi,  avrunna Böngroddar och ägg. Rör om.

Tillsätt nudlar och Pad Thai sås.  Låt bli varmt. Salta eventuellt.

Servera med klippt persilja och hackade nötter.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Pad Thai”

  1. Det här sa Junitjej den 18 januari, 2016 klockan 05:41

    Så gott det ser ut!!

  2. Det här sa Camilla den 18 januari, 2016 klockan 19:57

    Det ser ruskigt gott ut!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY