Råbiff med teriyaki och chili

Skrivet av den 18 november, 2018 klockan 11:10 i Dagar med Linda,Jul och Nyår,Mat och prat,Recept,Recept - Nöt

Ljusslingan som vi hängde upp för tre veckor sedan hade pajat när vi kom till Lilla Gula förra helgen. Så den här helgen satte jag upp en ny!

Behövs verkligen i det svarta.

Och förutom att vi kraxat fick vi gjort en hel del denna lördag.

Solen sken och det blev en blåsig promenad. Och pizza till lunch.

Sen tog jag fram den gamla köksmaskinen (från tidigt 70-tal) som låter som ett tröskverk och läker lite olja ibland.

Det skulle bli vörtbröd, inför advent.

Men det jäste inte ett dugg. Suck. Stendöd deg. Funderade en stund om jag skulle gå köpa ny jäst och börja om.

Och så blev det.

Med mycket bättre resultat.

Kolla vilka läckra bröd!

Och goda blev dom också. 👍

Sen blev det mera grejandet i köket.

Femtonåringen här länge önskat att vi skulle göra Råbiff här hemma. Och förra helgen, när han åt just det till förrätt på farsdag, satt vi och spånade ihop ett eget recept.

Och eftersom vi i fredags fick tag på superfin flankstek blev det just Råbiff till middag i Lilla Gula Huset.

Hacka, hacka hacka! 

Kryddade med Teriyaki, Sriracha, färsk chili, hackad persilja och salt och peppar.

Vi förberedde också alla tillbehör så allt skulle gå smidigt när det den var dags att lägga upp.

Dels vitlökskrutonger. Och tomat- och lökhack med citronolja.

Hackad gurka med sockerärtor och citron.

Och ruccola.

Innan vi högg in på huvudrätten blev det vitlöksräkor med rostad baguette.

Sen fick han så sin önskade rätt, tillredd på vårt sätt.

Råbiff med teriyaki och chili, serverad med vitlökskrutonger, tomat- och lökhack, gurka, sockerärtor, ruccola samt chilidressing.

Det blev precis så gott som vi hoppades på.

Helt fantastiskt, faktiskt. Inte en enda liten smula över.

På mitt kluddiga recept stod det även rostade sesamfrön, men det skippade vi. Annars följde vi skissen rätt bra!

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Råbiff med teriyaki och chili”

  1. Det här sa Therese den 19 november, 2018 klockan 12:19

    Åhhh ser ju sjukt gott ut! Måste jag nog våga mig på att testa någon gång… Har ju finfint älgkött att tillgå och tror att alla skulle gilla det skarpt. Ang bötern så rök 1500 kr 🙁 Trist, hade gärna lagt de på något trevligt till jul, men men. Kunde ha varit värre, en km till å det hade kostat 2000 så jag försöker se det så ;-P KRAM

  2. Det här sa Camilla den 19 november, 2018 klockan 18:54

    Har aldrig testat råbiff, det låter jätteläskigt! Älskar ju sushi… så egentligen borde det ju funka med samma princip men kött. Får se om jag vågar någon gång. Det ser snyggt och spännande ut.

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY