Skrivet i kategorin 'Recept'

Uppehåll och asiatisk tonfisksallad


Lite förbättringväderfronten. Inte regn. Och tempen orkade upp till 16 😲

Två svängar efter elljusspåret samt strandpromenaden blev det. En tillsammans med maken – före lunch. Och en på eftermiddagen – joggandes med en ny ljudbok i öronen. 

Tvätten kunde torka ute. Och vi fick bort barr, gräsklippet (från igår) och miljontals kottar från gården. 

Och så gjorde vi kanonmiddag:

Asiatisk tonfisksallad. Receptet kommer ursprungligen från Mersmak men vi ändrade lite.

Vi blandade risnudlar, urkramad tonfisk i vatten, hyvlad morot, sockerärtor, chili och koriander. En sås gjort på saften av en lime, 1 1/2 msk fisksås och 2 tsk råsocker rördes också ned. Sen strösslade vi limezest över.

Blev tokgott. Inte en nudel blev över. 

Nästa gång blandat vi med rökt lax och sesamfrön. Kanske lite sjögrässallad också.

Eller strimlad kyckling

Ingen har tyckt till än

Regn, silvertape och långkokt lamm

Efter en till galet skön natt i härligt mjuk säng (jäkla greksängar till att va’ hårda) och tillika god frukost tänkte vi dels hänga första tvätten ute (det blåste ju smärre storm= bra torkväder) och dessutom gå en prommis
Men…då: en till regndag. Dock 14 grader och inte ös… ”bara” lite mer än dugg

Hm!

Blev en kortiswalk till ICA (och samma väg med bil sen – glömde lingonsylt och frukt!!!) och sen lunch. Tvätten fick torka inne!!!


Ledsnade
på regnet och trotsade. Tog min handjagare samt gummistövlar och anföll gräsmattan.

Fy fasiken vad jobbigt. 


Som att halka runt på en isbana. Men skam den som ger sig. Jag är tjurig.

Kaffe och fruktsallad i halvtid och sen resten.  

Gräsklipparen gav upp. Men jag lagade med silvertape. Älskar silvertape. Fixade fryslådan hemma för inte så länge sen och i förra veckan lagade jag ett trasigt solstift(!) Mitt tips: Åk aldrig iväg utan… man kan laga sandaler (testat), luftmadrasser (testat) och väskor (testat).  Säkert funkar det även att fixa telefoner och glasögon. (Dock oprövat).

Till middag blev det långkok istället för grill. Höstligt väder lockade till lammgryta.

Grytbitar kokt i buljong med skivad citron, fem vitlöksklyftor, steklökar, chili, rosmarin, salt, peppar och ett par matskedar olivolja. Efter en timme tillsatte vi färsk chipottlekorv

Efter två timmar benade vi ur. Och serverade med ugnspotatis.

Jösses….

I morgon ska jag skura tvättstugan. Säkert blir det fint väder bar därför. (Hoppas… i sånt fall skjuter jag upp den sysslan 😁 ) .

Ingen har tyckt till än

Sushiliknande Bowl

Äntligen helg. Veckan var tung. 

Fredagen bjöd på kanonväder. En halvmils jogg. Lång (sen) arbetsdag och färd mot Lilla Gula Huset.

Där ”slängde vi ihop” en Bowl med japansk touch. Lite sushistyle

Quinoa, sojabönor, sjögräsnudlar, ris, fräst nori, galanga, avokado, rädisor och gravad lax. Och vid servering  en dressing på Wasabi och citronmajonäs samt sesamfrön och soja

Sjukt gott.

Nu myser vi med lördagens morgonkaffet… men inte så länge. Vi ska till Luleå för loppis, lunch hos lillasyster samt valborgsshopping.

En har tyckt till än så länge

Äntligen lite sol

Superfint väder. Riktigt härligt varmt.

Och då tittade både fjäril och fluga fram.

Handlade direkt efter jobbet. Synd med tanke på just vädret… men jäkligt god middag blev det.

Blandade bara potatis, lök, morötter och råkorv  (chili & svartpeppar) med dragon, persilja, salt, peppar och olivolja.
Och skjuts in i ugnen.

Mycket enkelt och väldigt gott.

Och sen fick vi oss faktiskt en promenad  – i den sköna kvällen

Och sist en kopp te framför GWs Mord

Ingen har tyckt till än

Lördag

Weee…. helg. Älskar. 

Sol och plus. Och även om det går trögt då smälter det ju 

Fick ihop två halvmils promenader. Toastädning. Och förberedelse av middag.

Ungen med kompis körde skoter, spelade xbox samt sprängde pepparkakshus. (!!!)

Jag invigde mina nya Urbanears

Tror vi kommer trivas .. satt jäkligt bra i öronen. Bra ljud. Och häftig färg. Dessutom reflex på hörlurssladden. ?

Till middag blev det fyllda gigantiska pastasnäckor

Vi förkokade pastan. Fräste spenat. Blandade med finstrimlad lufttorkad skinka, Creme fraiche  (vitlök och örter), muskot, salt, peppar, socker, mozzarella och ägg

Detta spritsades i snöckorna. 

De fyllda pastasnäckorna lades i oljade formar

Sen fräste vi vitlök i Olivolja och hällde över krossade tomater. Kryddade med buljong, rödvin, socker, sriraka och örter. Det fick koka ihop typ 20 minuter ..

Sen hällde vi det över snäckorna och körde i ugnen typ 25 minuter. Precis innan slutet slängde vi över riven mozzarella

sjukt gott.

Nu myser vi resten av kvällen.

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY