Skrivet i kategorin 'Recept – Fläsk'

Lördag

Weee…. helg. Älskar. 

Sol och plus. Och även om det går trögt då smälter det ju 

Fick ihop två halvmils promenader. Toastädning. Och förberedelse av middag.

Ungen med kompis körde skoter, spelade xbox samt sprängde pepparkakshus. (!!!)

Jag invigde mina nya Urbanears

Tror vi kommer trivas .. satt jäkligt bra i öronen. Bra ljud. Och häftig färg. Dessutom reflex på hörlurssladden. 😊

Till middag blev det fyllda gigantiska pastasnäckor

Vi förkokade pastan. Fräste spenat. Blandade med finstrimlad lufttorkad skinka, Creme fraiche  (vitlök och örter), muskot, salt, peppar, socker, mozzarella och ägg

Detta spritsades i snöckorna. 

De fyllda pastasnäckorna lades i oljade formar

Sen fräste vi vitlök i Olivolja och hällde över krossade tomater. Kryddade med buljong, rödvin, socker, sriraka och örter. Det fick koka ihop typ 20 minuter ..

Sen hällde vi det över snäckorna och körde i ugnen typ 25 minuter. Precis innan slutet slängde vi över riven mozzarella

sjukt gott.

Nu myser vi resten av kvällen.

Ingen har tyckt till än

Grekisk Pytt-i-Panna

Skrivet av den 7 november, 2009 i Mat och prat,Recept,Recept - Fläsk

Mmmmm… Grekisk Pytt-i-Panna till middag. Kan rekommenderas.

Receptet taget härifrån (och omgjort liiiite):

1 kg potatis i klyftor. Förkokas några minuter.
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera  över natten:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå. Sedan skivad lök, skivad paprika och sist skivad tomat. Ringla lite av marinaden över. Kör i ugnen i 225 grader i cirkus 35 minuter. Mot slutet strör man över fetaosten skuren i bitar.

I många recept (även det jag tog det ifrån) ska man göra en dressing med majonäs och lite annat kollijox. Jag gjorde istället Tzatsiki. Men faktum är att nån dressing behövs inte alls. Det räcker gott med ”såsen” från ugnen.

2 har sagt sitt än så länge

Valborgsmiddagen – steg för steg

Skrivet av den 4 maj, 2009 i Mat och prat,Recept,Recept - Fläsk

fläskfilé

Det blev hur mumsigt som helst! Ifall någon undrade….

3 har sagt sitt än så länge

Kvällens middag

Skrivet av den 9 november, 2007 i Mat och prat,Recept,Recept - Fläsk

Just nu pågår middagsfix.

Vi ska äta Thaisallad med fläskfilé.

För ca 4 port. gör man såhär:

1 fläskfilé
1 msk smör eller olivolja
salt
peppar
2 chilifrukter (välj styrka själv)
1 frp sockerärtor eller sugarsnaps
salladslök
färsk koriander (färsk)
babyspenat (färsk)

Stek filén i tunna skivor. Salta och peppra.

Dela chilifrukterna, kärna ur och strimla. Strimla sockerärtorna (om du ids.. dom smakar lika bra ostrimlade!) och salladslök. Blanda med babyspenat och fläskfilén.

Gör en dressing på lika delar
lime
fisksås
– finns i asiatiska hyllan på affären (jag har även använd ostronsås om vi inte haft fisksås hemma)
sweet chilisås.

Ringla över.

Till det blir det ett eller två glas rött idag. Vi ska iväg med bilen imorgon bitti så det får räcka så! Haha…

Ingen har tyckt till än