Skrivet i kategorin 'Recept – Kyckling'

Kyckling med rostad blomkål

Hittade ett recept på citygross sida.

Och det blev så gott så jag måste spara det:

Ett stort blomkål  (med stjälkbladen bortplockade) gneds runt om med en stor klick smör samt kryddades med rökt paprikapulver, oregano, spiskummin och salt.

Blomkålen lades på en ugnsplåt och runt om placerades kycklinglår, krossade vitlöksklyftor, hackad färsk timjan samt dito rosmarin, peppar och flingsalt. Sen ringlade vi lite olivolja över.

Allt stektes i ugnen på 175 grader nästan en timme. Kycklingen och blomkålen vändes efter halva tiden.

Innan servering grovdelades blomkålen och allt kryddades med extra peppar samt hackad färsk chili.

Men mums alltså.

Vilken succémiddag!

En har tyckt till än så länge

Hemmagjorda vårrullar

image

Ett riktigt pyssel till middag ikväll… en pysselmiddag som blev bra. Dock inte perfekt.

Vi gjorde två varianter av hemmagjorda vårrullar.

Den ena sorten var fylld med:
Hackad avocado
Hackad rödlök
Hackad tomat
Sriracha
Pressad lime
Hackad persilja
Salt

image

Den andra:
Hackad ugnstekt kyckling
Hackade glasnudlar
Hackad färsk chili
Strimlad purjolök
Strimlad morot
Örtsalt

image

Båda sorterna rullades in i vårrulleark och friterades i rapsolja.

image

MEN:
Eftersom flera crashade – och för att rädda dom blev vi tvugna att köra dom färdiga/krispiga i ugnen –  ska vi ta dubbla vårrulleark nästa gång. Samt att det dessutom räcker att pensla dom  med olja och köra i ugnen (på en gång). Mindre risk för trasiga rullar och på köpet fettsnålare mat.

Smaken var det däremot inget som helst fel på. Ok… lite mer chili nästa gång så… mums…

(Och alla oljeindränkta papper och övriga rester brann jäkligt bra i grillringen efteråt)

 

En har tyckt till än så länge

Mild Masala

image

Nu har vi testat Kelda Grytbas. Nybliven Buzzador – som jag är. Och det här är första testet.

Det blev Indiskt. Mild Masala.  Typ en Chicken ticka Masala. Fast just mild.

Vi modifierade lite.

Fräste först thaiwok. Och hottade upp med lite röd chili. Och sen fräste vi kycklingen – som vi kryddat upp med grillkrydda och tandoori. När vi sen sammanfogade grönsaker och kyckling tillsatte vi grytbasen.  Och för att få ut verkligen all bas sköljde vi förpackningen med en skvätt rödvin .

Vi serverade kycklingen till ris och färska sockerärtor samt strödde över cashewnötter.

image

Det blev jättegott.
(För att vara vardag!!!). Tomma grytor och mätta magar.

Tack #keldagrytbas  och #buzzador för provet.

image

4 har sagt sitt än så länge

Megadag

buggar

 

Jobb idag från 6:30. Och sen persomöte på det… till 18… gahhh.. låååång dag…. men jag hade tur. Kunde breaka mitt på dagen. Tog med mig Sabaton och mina gamla Icebugs (eftersom det var höstens första vinterföre i skogen) på en långlunch och sex kilometer jogg. Fick ändå ihop två timmars övertid – så det var välinvesterad och välbehövlig långlunch. Tur jag fick möjligheten.

Och när man sen kom hem, på riktigt,  till den här middagen så kändes det great:

kycklingmacka

 

Maken hade ungstekt kycklingfilé inlindad i kallrökt skinka. Den skivades och serverades på ungsrostat lantbröd med sweet-paprica-chili-dressing, romansallad, lök, ananas, avocado och tomat.

Helt sjukt gott.

Ungen tog både en , två och tre portioner. Nummer två och tre tog han smör på brödet och vanlig orientdressing till istället för vår egentillverkade.

Plötsligt kändes tisdagkvällen som en lördag. 🙂

3 har sagt sitt än så länge

Djävulskyckling i Lergryta, vår variant.

Skrivet av den 24 september, 2014 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Kyckling

djävulskyckling2

 

I Lördags åt vi en helt fantastisk god kyckling – gjord i lergryta. Receptet är ursprungligen från ICA: Djävulskyckling

Men eftersom vi inte riktigt följde receptet så skriver jag ned vår variant, så vi kommer ihåg den till nästa gång vi är sugna.

En hel kyckling saltades och pepprades.
En styck hönsbuljongtärning smulades i botten på en blötlagd lergryta.
Tre små gula lökar, två röda paprikor, en färsk röd chilipeppar, ca  tre tomater och två vitlöksklyftor skars i mindre bitar. Grönsakerna fyllde vi sedan kycklingen med, och det som blev över fick ta plats i lergrytan – under och runt om kycklingen.
Skalet från två lime samt saften från ca 1½ blandades med några matskedar olivolja vilket sedan hälldes över kycklingen. Sedan på med locket och in i nedre delen av den kalla ugnen – som sedan sattes på 150 grader.

djävulskyckling1

Nästan tre timmar låg kycklingen i ugnen.

Under tiden rev vi 1½ dl lagrad herrgårdsost och blandade det med ½dl olivolja, lite limeskal, lite limejuice samt massor med färska kryddor (tror vi hade persilja, timjan, rosmarin….)

När kycklingen var klar styckade vi upp den, la den på ett serveringsfat och hällde den goda stekskyn över samt spred ut ost- och kryddblandningen över.

djävulskyckling3

Till detta serverade vi Risoni.

Vi blev duktigt mätta!!! Men så mycket djävul var det inte över rätten. Det krävdes massor mer av chilin. Så vi öste på med Sriracha när vi åt. 🙂

4 har sagt sitt än så länge

Tidigare inlägg »

ABY