Skrivet i kategorin 'Recept – Kyckling'

Gårdagens middag

Skrivet av den 13 januari, 2008 i Mat och prat,Recept,Recept - Kyckling

image354

Vi åt spanskt igår. Hemmagjord Paella. Och den blev mycket lyckad. Om någon undrar så gjorde vi vår Paella såhär:

Fräs hackad vitlök och vanlig gul lök i olivolja
Tillsätt saffran och ris och fräs en stund till innan du tillsätter risvattnet och fiskbuljongtärning
Låt koka nästan klart. Kontrollera ibland om det behövs mer vatten.
Mot slutet tillsätter du starka korvar i bitar (tex Jambalaya och såna lite torrare varianter), frysta grönsaker (igår hade vi majs, paprika, broccoli, sugar snaps och minimorötter).
Alldeles innan servering lägger du i räkor och rökta musslor.
Peppra. Vi använde Chicken & Steak-peppar
Rör om försiktigt så inte musslorna går sönder. Eftersom det tar väldigt länge att värma kyckling ovanpå allt detta värmer vi kycklingbitarna i micron innan vi lägger in dom under locket med det övriga.
Sen är det bara att servera med bröd och citronklyftor att pressa över maten.

image355

Vi hade dock inget vin från Spanien hemma så det fick bli ett från Chile.
Castillero Del Diablo

Ingen har tyckt till än

Kycklingfiléer och rödvin

Skrivet av den 12 oktober, 2007 i Mat och prat,Recept,Recept - Kyckling

Middagen stod maken för – jag och lill-bus var ju på kalas. Så vi kom hem till dukat bord – nästan. Fast först hann jag få en Martini Rosso

Och detta är vad han bjöd på: Ugnstekta kycklingfileér med salami, pasta och pepparsås

image132

Kycklingfiléerna var kryddade med grillkrydda utvändigt och Chicken & Steak ”invändigt”. Sen hade han lagt salamiskivor över innan allt sammans åkte in i ugnen. Till det fick vi färsk pasta med grön sparris och pepparsås. Och självklart ett glas rött vin Selvarossa.

Fast lill-bus åt inte av pastan. Han hade önskat cous-cous med russin så han fick det.
Såhär gör jag det:

50/50 vatten och apelsinjuice
salt
olja
kanel
spiskummin
peppar
russin

Koka upp, rör i cous-cous

Ingen har tyckt till än

« Senare inlägg

ABY