Skrivet i kategorin 'Recept – Skaldjur'

Blåmusslor i vitt vin

Skrivet av den 14 april, 2018 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept - Skaldjur

När man inte hittar färska blåmusslor funkar frysta alldeles utmärkt. 

Det här receptet är superenkelt. Och jäkligt gott. Räcker säkert till fyra, om sällskapet inte innehåller en fjortis utan botten. 🙂

Koka färsk pasta men låt den inte bli klar.

Fräs två lökar och ett par vitlökar i olja. Tillsätt en hackad chili och en halv fiskbuljongtärning. Häll på ca 2 dl vitt vin. Låt koka upp. 

Lägg i två förpackningar frysta blåmusslor (ca 1 kg). Låt koka ca 6 minuter under lock. 

Fiska upp musslorna och låt vätskan koka ihop lite till. Tillsätt en halv pressad citron, en kruka hackad persilja och svartpeppar

Lägg i den nästan färdiga pastan och häll tillbaka musslorna. Rör om. 

Servera. Gärna med extra persilja.

En har tyckt till än så länge

Lööööördag

Det har kommit typ 40 cm snö sen förra söndagen..

Det fanns lite (läs mycket) att skotta. Bland annat brotaket.

Styrketräning av bästa sort i en och en halv timme. Sen en kort prommis för lite handling…. och så blev det Kebaber till lunch (klockan 14). Och Sabatonöl.(så svettiga och möra av allt skottande)


Innan soffhäng fick sig tvättstugan/duschrummet en omgång så såpadoften la sig över hela undervåningen… mmmm…

Till middag gjorde vi nåt vi aldrig testat: hemmagjorda dumplings.

Räkor – Purjolök- vitlök – chili – Soya- lime- ägg. Galet finhackat. Blandat. Och satt i dumlingsarken. Penslade med lite ägg innan jag nöp ihop. Hårt

Fick några ark över…. Så då tog vi överbliven kyckling tillsammans med lök, chili och Chicken n’-steakkrydda till några till.

Samtliga stekte i rapsolja och så slog jag på ca 1 dl vatten i vardera stekpanna och lät dem ångkoka   klart under lock.

Galet gott.

Nu andra filmen för i dag. XXX.( Maken och ungen såg Green Inferno tidigare idag).

Älskar helg.

3 har sagt sitt än så länge

Luleålördag

image

Vaknade först just efter nio (trots att jag somnade före midnatt)… och vi som skulle på storloppis i Luleå – som började tio.?

Nåja… elva var vi på plats…. och tjugo i ett var vi klara…

Det var faktiskt rätt boring.  Inga jättefynd.  Faktiskt blev det väldigt lite shoppat. Jag hittade en chockrosa Prada väska (fusk?). Och smink (oöppnat). Samt ett par märkesskjortor åt ungen. Maken köpte bara ett par tennljusstakar.

Vi drog istället in till själva Luleå – för lunch och lite shopping.

Och gokaffeEspresso House.

image

Lade upp ett lager frysvaror från ThaiShoppen… och nya teer från Te-dito

Och middagen plockade vi upp på Ica Kvantum.

image

Och ikväll blev det nostalgimiddagRäkcocktail de luxe.

image

Inte bara räkor utan även musslor, grön rostad sparris, sockerärtor, kikärter,  avocado,  cocktailtomater, färska champinjoner, isbergssallad, gräslök och lime. Samt toppad med limeaioli.

Och när maten var slut eldade vi upp räkskalen. .. och lite till.

image

Och fatta… Jag är lika trött ikväll som igår. I need vacation. Now!!!!!

2 har sagt sitt än så länge

Pad Thai

image

Eftersom vi googlar efter Pad Thai-recept varje gång vi ska laga det lägger jag nu ett som är klockrent.

Ingredienser:

Risnudlar
Purjolök
Paprika
Chili
Morot
Böngroddar
Scampi – ca 7 per person
Vitlök
2 ägg
Rapsolja
Pad Thai sås
Persilja
Torrostade jordnötter

Tina Scampi.  Skala – utom sista
Stjärtdelen. Salta rejält.

Koka upp vatten.  Dra av plattan. Lägg i
nudlar. Låt dra 3 minuter. Häll av vattnet. Häll på lite olja för att förhindra  kladd.

Hetta upp rapsolja. Fräs vitlök, chili, morot, paprika och lök 3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt Scampi,  avrunna Böngroddar och ägg. Rör om.

Tillsätt nudlar och Pad Thai sås.  Låt bli varmt. Salta eventuellt.

Servera med klippt persilja och hackade nötter.

2 har sagt sitt än så länge

Äntligen helg

image

Fredag idag. Äntligen. Sjukt lång vecka…

Älskar att det är en stundade helg.

Dags för Lilla Gula.

Och hemmagjord Pad Thai. Med scampi

(Och om nån undrar…
Koka risnudlar 2 min (dvs nästan klara)
Fräs vitlök i olja
Tillsätt chili och vårlök.
Och avrunna böngroddar.
Adda risnudlar och Pad Thai-sås..
…och saltade scampi..

Servera med hackad chili och torrostade jordnötter… )

På jobbet kör vi bil…

image

Mycket bil… så jag gjorde en bilväg…

image

image

Och även jag körde bil – till och från jobbet…. jag har typ 400 meter enkel väg…

Men…
….parkeringen skulle sopas.

2 har sagt sitt än så länge

Tidigare inlägg »

ABY