Start Oboy crisp’n crunch-kakor

Köpte nya onyttiga helgflingor åt ungen (på vardagarna får han äta nyttigare frukost).

image

Men trots att dom var goda blev dom igen hit. Det blev lite fööör mycket choklad.

Alltså gjorde jag nåt annat av flingorna.
Jag bakade. ..

image

250 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socket
2 tsk bikarbonat
0,8 l Start flingor.

Allt rördes samman och rullades till små chokladbollar som plattades till med gaffel. Och sen in i 150 grader varm ugn, i mitten, i en kvart…. och vips hade vi 37 stycken  Start Oboy crisp’n crunch-kakor istället. ..

4 kommentarer

  1. Maria Eliasson

    Men åå, vilket bra tips. Jag köpte oxå dessa för ett tag sen, till precis ”helgflingor”, men barnen ville hellre äta dom direkt ur paketen, som godis typ. Nu blire kakor istället 🙂

  2. Junitjej

    Kakorna ser väldigt god aut!

  3. chillitanten

    Du vad smart ! Vi har minst tio paket av denna vara hemma. Jag äter inte sånt .
    Eftersom min Bonde sitter med i Lantmännens distriktstyrelse så fick han vid ett tillfälle en hel kartong av denna vara, han som älskar allt som är sött var det tio poäng för honom. Ska absolut pröva och göra kakor av det. Kram

  4. Sigrun

    Jättebra recept! Jag gjorde det idag med Choklad och hasselnöts-varianten av Start. Blev hur bra som helst det med. Möjligen lite smuligt, men väldigt gott. Tack så mycket 🙂

    Svar: Ja man sitter inte i soffan och äter dom… förstår att choklad och nötter passade bra i hop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑