Sushiris och checklista

image

Sushi-night.

image

Och för att slippa tänka/leta när jag idag  ( efter år av experimenterande) gör perfekt ris :

Sushiris:
4 dl jasminris sköljs noga innan  kokning

Lag:
2,5 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk salt
Smält på medelvärme och häll över riset. Blanda.

Tillbehör:

Rostade sesamfrön
Hälften till en ”avig” rulle – andra halvan till…

Rödlök:
Svetta rödlök i citronolja. Blanda med rostade sesamfrön

Sjögräs:
Tina upp… vattna ur

Soya

Checklista – vad behövs (så jag slipper tänka när jag ska
göra shoppinglista):

Risvinäger
Socker
Salt
Jasminris
Noriark
Lax
Räkor
Morot
Avocado
Purjolök
Wasabi
Ishavsrom
Soya
Sesamfrön
Rödlök
Citronolja
Sjögräs
Bakplåtspapper  (att rulla i)

3 kommentarer

  1. Pernilla

    Nja, vi kör med sill. Det får räcka för mej.
    /P

  2. Therese

    Åhhhhh så gott! Men här blir det fondue på oxfilé, sparris, klyftpotatis och goda kalla såser plus nått glas rött. Äntligen är Luran nog kry att uppskattarde sådan middag 🙂 bra avslut på påsken! Kram

  3. Junitjej

    Tänk att jag inte har lärt mig att tycka om sushi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑