Halloweenmiddagen blev så lyckad så jag måste spara receptet som vi gjorde det.

En laxsida ugnssteks i 200g ca 15-20 minuter med en fantastisk god glaze som gärna kan ösas en gång mot slutet.

Glaze:

1 riven vitlöksklyfta

0,5 dl äppeljuice

1 dl ketchup

1 msk fond

1 msk soja

0,5 dl vitt vin

0,75 dl muscavadosocker

Salt och Peppar

Vi serverade laxen med ett par nävar solrosfrön.

Och en enkel grönkålssallad:

200g hackad grönkål

2 msk pressad citron

1 msk honung

3 msk rapsolja

1,5 dl granatäpplekärnor

Salt och peppar

Rör allt kraftigt. Försök typ mosa kålen med sleven!

Och så en fetaostkräm:

150g fetaost

En dryg dl grekisk yogurt

1 1/2 tsk honung

Lite pressad citron

En tsk fond

Salt och Svartpeppar

Hackad gräslök.

Hade även till ett nybakat grovt rågmjölsbröd med Philadelphia.

Mums!