Lite om mig; Linda Häggström

På den här sidan huserar jag: En levnadsglad, sprallig och småstressad -72:a som lystrar till namnet Linda Häggström och som bor i Norrbotten, vid kusten. Lever tillsammans med mannen i mitt liv sedan 1989 och tillsammans har vi en son född 2003! När jag inte är hemma så befinner jag mig troligen på jobbet där jag har rollen som tokig förskollärare som sprutar ut nya ideér lite nu och då. Alla funkar inte – men många…

Fritiden fördelar jag, effektivt, mellan familjen, vårt fritidshus: Lilla Gula Huset och mina hobbies: fotografera, teckna, spela och sjunga, laga mat, pyssla, se film, läsa deckare och blogga. Och så tränar jag – antingen själv eller med sonen. Hela familjen älskar Grekland och ser alltid fram emot nästa resa dit. Och det spelas nästan alltid metall hemma hos oss!

Jag är pratglad till tusen. En kreativ och påhittig idéspruta. Energisk. Positiv. Jättebra mamma och fru! Jag är suverän på att planera, har bra sifferminne och är extremt bra på att organisera.

Min blogg är bildbaserad, med tanken att en bild säger mer än tusen ord. Alla foton är mina egna. Och alla teckningar likaså. (dom får inte användas utan min tillåtelse – men fråga gärna så går det bra att låna/länka) Jag har också för avsikt att inte använda bloggen som ett ointressant dagboksskrivande där vardagens (ofta tråkiga och monotona) göromål tenderar att ta över. Istället väljer jag att plocka ut godbitarna från veckans alla dagar. Det finns alltid något kul att fokusera på och jag försöker leva efter mottot: Carpe Diem – Fånga dagen. Skjut inte upp allt roligt till framtiden. Då kanske man inte får möjlighet att göra det man önskat…

15 kommentarer

 1. Teodor

  Är du kille eller tjej? ❓

  Mig veterligen är LINDA ett feminint namn och som det står i texten så anser jag mig vara en Jättebra MAMMA och FRU. Har man dessutom nicket – som jag har – candyGIRL, så framgår det väl rätt tydligt???!!!

  Menar du att jag ser androgyn ut på bilden eller?

 2. Majja

  Hej Linda.
  Jag heter Mariana men kallas för Majja och jag jobbar som lärare i en låg och mellanstadieskola i mellersta Sverige. Ett utav mina favoritämnen är musik och just nu håller jag på med ett lite spökprojekt i en klass och då när jag var ute och sökte spökiga låtar hittade jag dig på u-tube. Nu undrar jag om du skulle kunna tänka dig att dela med dig av din spöksång, då jag gillade den jättemycket. Jag har gått och nynnat på den hela dagen. Jag skulle bli jätteglad om jag skulle kunna få text och ackord.
  Keep up the good work!
  Mvh
  Majja (mariana.ohrn@telia.com)

  svar: Tack, vad glad jag blir. Jag fixar det. Mailar dig…

 3. Lotta Håkansson

  Hej!

  Jag heter Lotta och jobbar som lärare i förskolan i Norrköping. Jag är intresserad av matematik (jobbar lite som matteinspiritatör på min avd) och språk, arbetar i ett område med stor mångfald av nationaliteter. Genom alla matematiska begrepp så tränar man också språket så på så sätt får jag in båda min aområden som jag brinner lite extra för. Jag tycker din matematikadventskalender var superfin och undrar nu om det är ok att kopiera den?

  Jag kan lika gärna fråga om annat material, om det är okej att sno dina ideér, och ibland använda dina bilder??

  Tacksam för svar!!

  Mvh Lotta Håkansson, Norrköping
  lotta.hakansson@hotmail.com eller liselott.hakansson@edu.norrkoping.se (jobbmailen)

  svar; Hej.

  Tack för besöket och berömmet. Du är inte ensam om frågan så därför har jag lagt upp hela kalendern i pdf-format på bloggen idag. http://www.candygirl.nu/2011/11/15/mattekalendern-nu-i-pdf/

  Slit den med hälsa – men tala gärna om var du hittat kalendern. 🙂 Och om du ids : ta några foton och/eller skriv några rader om hur det gick, vad barnen tyckte och så vidar. Jag kan publisera det på bloggen OM du vill. Annars behåller jag det för mig själv. men det är alltid kul att se hur det blev för andra.

  God Jul önskar Linda

 4. PELLE T

  Fins sida. Fina tecknngar. Spännande live.

 5. Elin Fält

  Hej Linda!

  Jag håller på att skriva veckobrev till min klass och googlar bilder för fullt. Nästa vecka ska vi grilla korv. När jag googlade korvbilder kom en bild som du har gjort upp. En flicka som grillar korv – jättefin! Får jag använda den i mitt veckobrev? Brevet går hem till 17 hushåll.

  Önskar dig en fin dag! /Elin

  Svar: Mailat dig

 6. Maria

  Hej
  Älskar verkligen dina bilder. Jag skulle vilja skriva ut och sätta upp ditt ABC på vår förskola. Är det OK ?

  Mvh Maria

  Svar: Ja då, det går bra. Bilderna här på bloggen blir ju inte så stora – dom är ju komprimerade och förminskade . Blir ungefär 7 cm på bredden med hyffsad upplösning. Dom är ju även ”märkta” med text tvärs över… Vill man ha bilderna större i högre upplösning, utan märkning, kan jag sälja originalfilerna. Då får du fri tillgång till alfabetet och kan själv välja om du vill skriva ut varje bokstav i A4 eller göra små miniatyrbilder till barnens hyllor tex…

 7. Maria

  Hej
  Jag älskar verkligen dina bilder. Hittade ett ABC som jag skulle vilja skriva ut och använda på min förskola. Är det OK?

  Maria

  Svar: Ja då, det går bra. Bilderna här på bloggen blir ju inte så stora – dom är ju komprimerade och förminskade . Blir ungefär 7 cm på bredden med hyffsad upplösning. Dom är ju även ”märkta” med text tvärs över… Vill man ha bilderna större i högre upplösning, utan märkning, kan jag sälja originalfilerna. Då får du fri tillgång till alfabetet och kan själv välja om du vill skriva ut varje bokstav i A4 eller göra små miniatyrbilder till barnens hyllor tex…

 8. Sarah

  Hej Linda,
  Jag har en vän som just fått 2 tvillingflickor. Jag har tänkt göra sångkort som jag ska de till dem. När jag googlar runt så hittar jag många bilder av dig som passar på sångkorten.
  Är det okej att man använder dem eller?:)
  Hursomhelst så är det superfina bilder du gör!!
  Hälsningar Sarah

 9. viktoria

  Hej Linda! det ser ut som att du älskar Jul och allt runt om Jul.
  Jag älskar Jul så mycket att jag startade Företag som heter http://www.paketlandet.se
  Jag nyfiket på vad du tycker om produkterna.
  Företaget säljer olika presentförpackningar för alla högtider i Sverige .

  Ser fram att höra din åsikt.
  MVH
  Viktoria

  Svar: Jättefina, verkligen. Men jag saknar en flik med KONTAKT. Känns som att man borde kunna komma i kontakt med er även utan att man har FB. Sen saknas det information om frakt. Ingår den eller tillkommer den?
  Tror att shoppen helt klart kan funka.

 10. Ulrika

  Hej! Jag är förskollärare,och undrar om du vill dela med dig av din fantastiska matematik adventskalender? Jag använde den förra året på en annan förskola som jag arbetade på då. Då gick det att skriva ut den men kan inte hitta den nu. Vore jätte tacksam om jag kunde få låna den till de barn som jag har nu. Mvh Ulrika

  Svar: Hej Ulrika.

  Visst kan du nyttja kalendern. Här finns den i pdf – men datumen stämmer ju inte… 🙂 Lite får du jobba själv.

  http://www.candygirl.nu/favorit-i-repris-adventskalender-med-massor-av-matematik-mattematikkalender-i-pdf/

  Hoppas ni får en mysig december.

  /Linda

 11. Ramona Guityrokh

  Hej Linda,

  Det skulle vara jätte snällt om du kunde mejla mig på min email. Jag jobbar som marknadsförings assistant och skulle vilja prata privat med dig angående om en artikel som jag skriver.

  MVH

  Ramona

 12. Robert

  Tja CandyGirl!
  Rolig blogg! Hade vart kul att samarbeta med dig, du kan väl höra av dig på mejl! 🙂
  Mvh

 13. Eva Gidlund

  Hej Linda!
  Jag heter Eva och arbetar som barnskötare i Ale kommun. Jag letar efter en julsaga att läsa för barnen. Då hittade jag ”Saffran går luciatåg” på förskoleburkens sida. Luciabilderna i den sagan har du gjort och därför frågar jag dig om jag får använda dina bilder i denna saga?

  MVH
  Eva

  Hej Eva. Vad roligt att du frågar. Du får gärna låna bilderna. Det är kul att höra var dom hamnar. ?

 14. Ulrika

  Hej, vilken jättefin blogg du har Linda! Jag fastnade också för julkalendern – med sångerna som du gjort till småsagor. ÄR det ok att låna bilderna och sagokonceptet? Jag arbetar inom förskolan och har en 3-4 årsgrupp i Hovmantorp utanför Växjö.
  Med vänliga hälsningar Ulrika B

  Tack snälla för de orden. Du får gärna låna sångerna och sagorna. Hoppas ni får en mysig nedräkning.
  /Linda

 15. Susanne

  Hej!
  Jag undrar om jag får låna bilden på sockerbagaren till min lucia-samling på min förskola? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑