Supergod chili som sköter sig själv medan man gör annat.

Recept på vår variant:

Börja med att göra en kryddblandning av

1,5 msk anchochilipulver,

1 msk chipotlechilipulver,

1 msk spiskummin,

torkad basilika och timjan,

lite rökt paprikapulver och

0,5 dl vatten.

Tärna högrev. Vi gjorde på 1,7 kg. Salta lätt.

Fräs en förpackning tärnad bacon i stekpanna. Plocka upp baconet och fräs högreven i fettet. Räcker det inte, använd smör!

Plocka fram stora grytan.

Fräs två lökar i olivolja.

Tillsätt tre finhackade vitlöksklyftor och två finhackade färska chili.

Och så i med kryddblandningen.

Tillsätt sen köttet (inte bacon),

en frp hela tomater och

5-6 dl vatten.

På med lock och låt sedan småputtra i minst två timmar. Vår kokade 3,5 innan vi lyfte på locket och lät vätskan reducera.

Tillsätt bacon när grytan kokat klar (4 timmar!)

Och red med maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera sen i tortilliabröd med goda tillbehör. Vi hade

Guacamole, kidneybönor, tomater, lök, oliver, gurka och yoghurt.

Rekommenderas varmt!