Favorit i repris – Adventskalender med massor av matematik; Matematikkalender i pdf

Julen 2009 publicerade jag min adventskalender jag använde på jobbet med mina barn här på bloggen: ett inlägg varje dag, vilket motsvarade dagens lucka på jobbet.

Fick väl lite respons då.. men inte så mycket.

Två år senare, 2011, började det ramla in en massa mail om folk som ville använda min kalender. Jag blev lite konfunderad, men upptäckte snart att jag fått en länk hos förskoleburken till mattekalendern och därmed hittade folk mig.

Jag beslutade då att göra om min kalender i pdf-format så den skulle vara enkel att ladda ned. Det inlägget publicerade jag här.

I majnumret hade Förskoletidningen en sex sidor lång artikel om just min mattekalender. Weee…Hela artiken finns att läsa här

Och via tidningen har ännu fler hittat den.

Nu när det närmar sig lucka ett får jag dagligen flera mail, från hela Sverige, från förskolor som inspirerats av kalendern, som laddat ned den och omarbetat den så den passar deras förskola och såna som ämnar använda den ganska rakt av. Det är såååå kul. Jag blir jätteglad.

Och bara därför lägger jag ett nytt inlägg med pdf-filen här.

Så är du förskollärare och vill jobba med matematik i jul – här får du en mattekalender att ladda ned.

(klicka alltså på den lilafärgade texten ovan… har fått mail om dom som inte hittat kalendern i inlägget)

Den är i PDF-format och du måste ändra datum, eftersom vardagarna aldrig är detsamma som året innan. Och du måste säkerligen ändra lite mer. Men liiiite pyssel får du fixa själv. Slit den med hälsa. Skicka gärna en rad om att du tänker använda den. Och när du provat – hur gick det? Har du bilder jag får visa? Maila eller lämna en kommentar.

Och bara så ni vet – i år kommer en ny kalender – sago- och sångbaserad. Jultema, naturligtvis, men inte bara. Språkträning, fantasi, koncentration, sång, musik, sagor. Ett inlägg varje vardag. Med tjuvstart fredagen före första advent…

 

12 kommentarer

 1. trollmor

  Så kul att få dela med sig ! Japp sett pengarna, tack. Nu ska resväskan fram idag . (tur det är min butiksfria dag). Må så gott . Kram

 2. Cecilia

  Så roligt 😉 Ser fram emot detta med spänning. Har redan planer för i år, men till nästa år…
  Förra året hade vi ”din” kalender med vissa förändringar och barnen tyckte det var roligt med uppgifterna.

 3. Ulle

  Åh, nu jobbar jag inte pga sjukdom, men jobbade tidigare i skola och förskola. Jag blir helt såld på sånt här, det är väl en gammal arbetsskada kanske, he he. Kanske skulle printa ut den till mina barn. 😀 Du är otrolig. Tack!

 4. Matts Jansson

  Bra jobbat, hoppas tomten kommer till dig

 5. Melody

  Superbra! Så glad jag blir att det finns sådana människor som
  du inom förskolan! Det är ju så här barnen lär sig lätt som en
  plätt!
  Kram
  från Melodys matte

 6. Pernilla

  Så kreativ du är. Det är ju superbra!
  /P

 7. Therese - Sockenvägens Söta

  Wow, jag blir jätte imponerad å ska tipsa förskolelärrna på barnens förskola om detta!!! KRAM

 8. Victorias Jul

  Vilken bra idé, att kunna lära barnen något i samband med en kalender som barn tycker om. Perfekt att lära barnen matte på detta sättet. Önskar att alla förskolelärare var lika påhittiga som dig

 9. Viktoria

  Hej!
  Googlade julkalendertips + förskola och hittade hit, jisses vilka roliga idéer jag hittar. Jag jobbar som förskollärare i Jönköping, och nu när julen närmar sig så har vi alltid idétorka när det gäller julkalender. Tycker din matematikkalender var superbra och rolig, särskilt eftersom vi i Jkpg´s kommun ska jobba extra med matte. Hoppas nu att mina kollegor nappar på din/min idé imorgon när vi har planering. Gör dom det så lovar jag att skicka dig en utvärdering + lite bilder om hur det gick.
  Med vänlig hälsning
  Viktoria

  Ps. Det är väl ok att vi använder din idé???

  Svar;S åklart… det är ju liksom meningen med att jag lade ut den. Jag tycker att har man kommit på nåt som funkar bra ska man dela med sig – så kan man med gott samvete inspireras av andras fina ideer andra gånger. Ha det så kul i december. Vi kör en sago-sång-kalender i år – mer med språkfokus.

  god jul

 10. Nazdar

  Super bra julkalender! Använde förra året!
  Mina arbetskollegor vill använda igen! Vi ändrade lite smått; dag/datum och skrev vem brevet är till ex, hej alla Hajar! Beroende på va basen/ avdelningen heter
  Tusen tack för den fina julkalendern!
  Nazdar

 11. Camilla Nordvall

  Hej
  Matte kalendern saknar vissa siffror som 3 4, 10,11 och några till?

 12. Candygirl

  Hej. Ja det stämmer. Den gjordes för de vardagar som var i december detta år. Dessa infaller ju olika år från år. Så då får man själv modifiera så siffrorna passar in till decembers vardagar det år man vill använda kalendern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑