Färska vårrullar med två dippsåser

Skrivet av den 17 juli, 2018 klockan 9:31 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Fisk,Recept - Skaldjur

Så himla gott. Och inte så svårt.

Det här räckte fint till 3 hungriga vuxna:

Till rullarna:

  • 16 risark
  • Kokta och avsvalnade glasnudlar
  • Salladsblad
  • 200g rökt lax
  • 700 g oskalade räkor
  • 1 dl sjögrässallad
  • 2 salladslökar 
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 avokado
  • 1 näve färsk koriander

    Till dippsås 1:

    • 1 dl finhackade jordnötter (saltade)
    • 1 dl hoisinsås
    • 1/2 dl sweet chili-sås
    • 1-2 msk vatten 

    Blanda alla ingredienser. Späd med vatten till lämplig tjocklek.

    Till dippsås 2:

    • Saften från 1/2 lime 
    • 3 msk fisksås
    • 1 msk socker
    • 1 riven vitlök
    • Ca 8 cm ingefära
    • 1/2 -1 röd chili

      Blanda lime, fisksås och socker. Riv ingefäran och pressa ur saften. Tillsätt den (ca 1 1/2 msk) samt chili efter smak och styrka.

      Såserna kan vila i rumstemperatur till servering.

      Så här gjorde jag rullarna:

      Värm vatten till lite mer än ljummet i en stekpanna. 

      Blöt ett ark rispapper i 15-20 sekunder. Inte mer då blir det för sladdrig.

      Lägg arket på en blöt kökshandduk och lägg på fyllning.

      Rulle 1: salladsblad, glasnudlar, rökt lax, sjögrässallad, salladslök och sockerärtor. 

      Rulle 2: salladsblad, glasnudlar, 6 räkor, avokado, salladslök, sockerärtor och koriander.

      Vik in sidorna och rulla sedan ihop hela paketet.

      Vi gjorde rullarna ett par timmar i förväg och lät dom ligga i kylen i väntan på middag.  Upptäckte då att det är bra om dom inte ligger för tätt och absolut inte på varandra eftersom dom då lätt klibbar ihop.

      Precis innan servering delade jag alla rullar på mitten. Bara för att det skulle se snyggare ut och för att det skulle vara mindre munsbitar att sedan hugga in på.

      Sen var det bara att dippa och äta

      Mums.

      Ingen har tyckt till än

      Trackback URI | Comments RSS

      Vad tycker du?

      ABY