Kyckling med rostad blomkål

Skrivet av den 8 oktober, 2017 klockan 21:39 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Kyckling

Hittade ett recept på citygross sida.

Och det blev så gott så jag måste spara det:

Ett stort blomkål  (med stjälkbladen bortplockade) gneds runt om med en stor klick smör samt kryddades med rökt paprikapulver, oregano, spiskummin och salt.

Blomkålen lades på en ugnsplåt och runt om placerades kycklinglår, krossade vitlöksklyftor, hackad färsk timjan samt dito rosmarin, peppar och flingsalt. Sen ringlade vi lite olivolja över.

Allt stektes i ugnen på 175 grader nästan en timme. Kycklingen och blomkålen vändes efter halva tiden.

Innan servering grovdelades blomkålen och allt kryddades med extra peppar samt hackad färsk chili.

Men mums alltså.

Vilken succémiddag!

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Kyckling med rostad blomkål”

  1. Det här sa Therese den 10 oktober, 2017 klockan 20:48

    Snor det receptet! Och vart köper du rökt paprika pulver?! Har letat efter det i lokala butiken utan framgång..

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY