Pulled Pork i Lergryta

Vi köpte en stor fin 2 kg bit Norrbottnisk Fläskkarre för fantastiskt bra pris i  onsdags. Och vi ville gärna göra Pulled Pork av den. Fast vi testade en annan variant: I lergryta.

Detta funkade fint att göra när man jobbar och kommer hem i hyffsad tid (och behövde eftermiddagen till att jogga/städa/fixa annat  – maten skötte ju sig själv i ugnen) eftersom vi förberedde allting kvällen innan.

pulled-pork

 

Dag 1: 

Krydda karrén med vanlig grillkrydda samt BBQ Spicy Allround (eller vilken annan god pepparblandning som helst)

Koka ihop en ”lag” av ca:
1,5 dl vatten och buljong (det ska bli stark buljong) – vi använde Kalvfond
150 g barbequesås (rökig)
½ dl rödvin
peppar
Sambal Oelek

 

Dag 2

Lägg lergrytan i blöt i god tid innan middagen (vi la den i blöt redan på morgonen – före jobbet)
Sätt lite lag i botten av lergrytan
Tillsätt steken
Häll på resten av lagen.

Sätt in grytan med lock på  i KALL ugn, långt ned, och sätt på ugnen på 200 grader.

Låt stå.

Vår 2 kg stek fick stå fyra timmar.

Sen var den minsann bara att pull apart!

I går serverade vi karrén till ”potatis/broccolipuffar” (alltså potatis/broccolimos blandat med ägg och spritsad på plåt och gratinerade i ugnen tills dom fått trevlig färg) Resterna kommer vi servera i tortilliabröd.

6 kommentarer

  1. Therese - Sockenvägens Söta

    Mums! En variant som tål att testas, men jag gillar inte det rökiga så jag ska göra en ny/egen variant tror jag… Ha en fin fredag, jag ska iväg på fotvård strax 😀 Nice! KRAM

  2. Camilla

    Måste, måste testa Pulled Pork! Har tyvärr ingen lergryta längre, så jag får göra standardvarianten i så fall.

  3. Maria Eliasson

    Asså det låter så himla gott! ! Ska definitivt testas här hemma 🙂

  4. Junitjej

    Åh, så gott!

  5. Therese - Sockenvägens Söta

    Bilden på pärlisar var sedan ifjol, här är så kallt att jag itne besökt vår blomsterbutik, men nu bör det finnas pärlsiar, har sett i flera bloggar att folk börjat köpa nämligen… Här har vi över 20 och så lite snö på det, märkligt. Tänkte gå ut och gå men lutar nog istället åt att jag bakar lite bröd… KRAM!

  6. Åsa L

    Kul med nya recept till lergrytan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑