Rimfrost och Ragu

Skrivet av den 14 november, 2021 klockan 10:52 i Dagar med Linda,Foton,Jul och Nyår,Mat och prat

Ca 5 minus hela dagen. Precis allt är täckt i vacker rimfrost.

Och vid älven har vattnet skapat otroligt vacker iskonst.

En stund av dagen användes till fotobokstillverkning. Mjukiskläder, ulltrumpor och yllefilt. Kanske inte den mest ergonomiska arbetsställning, men mysigt att slänga ett öga på TVn och det maken kikar på.

Började fundera på julen och inventerade och skrev handlingslista över ingredienser vi behöver för att fixa julgott.

Middagen stod i ugnen nästan hela dagen. Vi lagade Ragu genovese – fast med fransyska istället för kalv.

Massa, massa lök, morot, selleri, och vitlök frästes.

Och sen vin, vatten och kalvfond och ca sex timmar i ugnen.

Sen, när vi tärnat köttet fick det koka ihop en halvtimme till.

Därefter fräste vi på mer lök, vitlök, chili och tomatpuré innan köttet och pastan gick i.

På med ost och persilja.

Alltså! (Och sen blev det över i frysen till 3 middagar till).

Farsdag bjuder på kalla grader. Var minus 11 när vi vaknade. Så idag får vi klä oss lite varmare när vi går på promenad.

Ingen har tyckt till än

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY