Skrivet i kategorin 'Träning'

Seg torsdag

Skrivet av den 21 januari, 2021 i Dagar med Linda,Jogging,Teckningar,Träning

Dåligt med energi idag. Så trots snöstorm (nåja… inte riktigt storm….) stack jag ut på en jogg direkt efter jobbet. Visste med mig att annars kommer jag inte få nåt gjort ikväll.

Snöigt. Blåsigt. 10 minus. Men så väl värt energitankningen.

Sen blev det – trots segheten – Naturkunskapsplugg med Sjuttonåringen, middag och en digital föreläsning från Region Norrbotten.

Hittade en gammal teckning från en liten Linda.

Fem år ung. Och lika färgglatt då som nu!

Skönt med fredag i morgon. Längtar sååå efter helg!

Ingen har tyckt till än

Tråkdag

Skrivet av den 19 januari, 2021 i Dagar med Linda,Träning

Började bokstavligen dagen med en tabata. Direkt från sängen till träningsmattan. 6.45. Piiip!

40 minuter senare väckte jag Sjuttonåringen och fixade frukost. Ytterligare 40 minuter senare hade distansstudierna startat och jag fick tillgång till duschen!

Vanlig jobbdag på det.

Och hemma var det roligaste en sjukt god fiskgryta. Resten av tiden gick åt till naturkunskapsstudier. I och för sig rätt intressant att friska upp minnet om etan, eten, etyn och etanol… typ. Men hips vips var den kvällen slut.

Tur vi har unsdag i morgon.

Ingen har tyckt till än

Kickade igång veckan

Skrivet av den 11 januari, 2021 i Dagar med Linda,Jogging,Träning

Kl 7.29. 8 minus. Lätt snöfall. Lite blåsigt . Och redo för jogg.

Kl 8.09. Hemma igen!

Sen blev det full fart. Ett mess informerade mig om att vi saknade en kollega. Så att slänga av sig träningskläder, duscha, klä på sig och sminka sig fick ta 15 minuter. Och sen 5 minuters prommis på det så var jag redo för jobb – en halvtimme tidigare än planerat.

Måndagar är alltid måndagar. Men det funkade. Pappa messade att han reglat golvet. Och hemma gjorde vi supergod pasta med chili, oliver, soltorkade tomater och spenat.

Sen handlade vi. Skönt att slippa köer i coronatider.

Så nu checkar jag snart ut för idag!

En har tyckt till än så länge

Vilken bra dag

Skrivet av den 29 december, 2020 i Dagar med Linda,Foton,Jobbet och sånt,Träning

Idag hade jag en kollega med mig på jobbet (förutom vår fina köksa). Inga barn. Nu var vi mest på var sin sida av huset men ändå kul med någon fler att prata med.

Eftersom jag länge varit sugen på prova nåt av gympapassen min kollega leder, och jag inte ids passa tider och gå på pass, föreslog jag innan jul att vi kunde träna tillsammans en eftermiddag. Eftersom förskolan är tom skulle vi kunna låna ett stort rum och hon fick leda. Den dagen blev idag. Fick dessutom med oss köksan.

Jättekul var det. Riktigt roligt pass. Och så kul att vara färdigränad direkt efter jobbet! Tack för den dryga timmen. Superbra sammansatt och instruerat! Tyvärr tyckte min sprättbenägna vadmuskel inte riktigt om de dynamiska bakåtkickarna så nu är jag lite halvhalt och lindad. Men jag var varm när det hände så det blev inte så allvarligt. Gick faktiskt en prommis med maken bra precis direkt efter, så jag klarar mig utan rullstol! 🤪

Vegmiddag. En favvo hos oss alla. Huevos Rancheros.

Resten av kvällen gick åt till tvätt och att fylla i kalendern inför 2021. Måste även fixa en ny stor åt Sjuttonåringen när vårterminen sen startar också. Nån annan kväll!

Ingen har tyckt till än

Dan före dan – God Jul

Sista jobbdagen före jul.

Lugnt på jobbet. Nästan inga barn och halva personalstyrkan hade jullov.

Slutade redan efter lunch. Gick genast och köpte tullisar och sen körde jag och Sjuttonåringen ett sista tabatapass framför julgranen. För på söndag åker den ut. Oavsett hur fin den är.

Och bara därför hände en liten grej.

Allt julpynt plockades bort. Förutom gran, stjärnor och stakar. Så utåt ser det ännu jullikt ut. Vi ska ju ändå inte vara i lägenheten under jul så då kan jag ju lika gärna underlätta söndagens avjulning.

När maken kom hem var vi snabbt iväg. Mot Lilla Gula.

Där var det varmt, nystädat och julfint.

Vi dukade upp vårt eget julbord och åt en massa godsaker.

Och sen hoppade vi in i Bingolottos uppesittarkväll lagom till tredje bingot.

Utdelningen blev dålig. 100 spänn. Så när sista bingot var utropat bytte vi till julkalendern.

Nu har vi vaknat till en snöig julafton. Hoppas den blir precis så fin som vi önskar!!!

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY