Uppehåll och asiatisk tonfisksallad

Skrivet av den 20 juli, 2017 klockan 22:21 i Dagar med Linda,Jogging,Mat och prat,Recept,Recept - Fisk,Recept - Övrigt

Lite förbättringväderfronten. Inte regn. Och tempen orkade upp till 16 ?

Två svängar efter elljusspåret samt strandpromenaden blev det. En tillsammans med maken – före lunch. Och en på eftermiddagen – joggandes med en ny ljudbok i öronen. 

Tvätten kunde torka ute. Och vi fick bort barr, gräsklippet (från igår) och miljontals kottar från gården. 

Och så gjorde vi kanonmiddag:

Asiatisk tonfisksallad. Receptet kommer ursprungligen från Mersmak men vi ändrade lite.

Vi blandade risnudlar, urkramad tonfisk i vatten, hyvlad morot, sockerärtor, salladslökchili och koriander. En sås gjort på saften av en lime, 1 1/2 msk fisksås och 2 tsk råsocker rördes också ned. Sen strösslade vi limezest över.

Blev tokgott. Inte en nudel blev över. 

Nästa gång blandat vi med rökt lax och sesamfrön. Kanske lite sjögrässallad också.

Eller strimlad kyckling

Ingen har tyckt till än

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY