Sida 120 av 1658

Kall start på 2024

Kylig dag denna årets första arbetsdag. Det var -27⁰ när jag låste upp jobbet en stund före sex i morse.

Det blev sedan kallare under dagen, låg och pendlade runt -30⁰ Fast en liten dos friskluft behöver ju både barn och vuxna ändå.

Det fick bli en skogspromenad på ungefär en halvtimme. Med stopp för att klättra i alla snöhögar vi passerade.

Hemma blev det inomhusträning. Ett styrkepass eftersom halsen var lite småskrapig på både mig och sonen. Men styrka utan flås funkar ju bra en sån gång…

När maken kom hem hade tempen krypit under -30⁰ (-31.4⁰) men vi åkte ändå och handlade. Har ju bilen i garage så den var varm när vi åkte och sen var vi synnerligen snabba och effektiva.

Kyckling till middag. Och sen jobbar jag på att hinna lyssna klart min ljudbok innan den 12/1. Nu har jag bara en timme lyssnande kvar!

Två sjuka av personalen i morgon. Hoppas ingen fler av oss åker dit. Vi försöker preppa i förväg med extra vitaminer, mintdroppar och te!

Årets första dag och tempen faller

Året började ju bra. Vaknade vid nio. -19⁰ ute. Frukost och sen plockade jag bort nyårspyntet.

Sonen flickvänn åkte hem och vi gick ut och städade gården. Eldade upp katonger och fyrverkerirester. Sen en prommis.

1½ timme i nästan -20⁰ kändes på kinderna men i övrigt var vi rätt klädda.

Åt lite överblivna snittar och sen dammsög vi och plockade bort disk och sånt.

Åkte hemåt efter fyra.

Sonen och maken såg film. Jag fyllde i 2024 år kalender och fixade handlingslista. Och sen potatisgratäng och tjälknöl till middag.

Inte så sugen på jobb imorgon. Men thats life! Och nu är det -25⁰ ute

Hejdå 2023. Välkommen 2024

Årets sista dag. 2023 skulle avslutas och 2024 påbörjas.

Instagram tog fram mina mest gillade bilder:

Tre av bilderna från Majesticas spelning på Boden Alive i somras. En från Sabatons dito i Övertorneå för snart ett år sedan. Lite familjebilder från midsommar och bröllopsdag, ett himlafenomen, takskottning och självklart mammis i sin holk.

Tyvärr får man ingen sammanställning av alla reels. Dom har haft många tittningar!

Sonens flickvän anlände på nyårsaftonsmorgonen, redan medan vi satt och åt frukost.

Tog en kylig promenad före lunch. -13⁰ men fuktig kyla.

Efter lunch började vi fixa mer på riktigt. Ballonger

Dukning

Och förberedde det vi kunde.

Vid halv sex kom makens morbror med sambo. Då skålade vi in kvällen med olivsnurror som jag gjort och snittar som dom fixat.

Till förrätt vitlöksräkor.

Och grillad entrecote med hemmagjord bea till varmrätt.

Gästerna fixade efterrätt. Jättegod!

Musikquiz en stund innan 12-slaget.

Grannarna tände på riktigt rejäla fyrverkerier så vi kikade på deras innan vi tände på vårt eget.

Absolut den nyårsaftonen som det smällt mest, sen vi började vara här och fira. Så himla kul att det inte bara är vi som pangar!

Gästerna stannade till efter 2.30. Vi gjorde snabbt avslut och gick och la oss ungefär samtidigt. Fast jag låg och läste en stund innan jag släckte.

Kvällens bilder i ett bildspel här:

https://www.instagram.com/reel/C1jdrEGqcLV/?igsh=ajRuaDhqYThvcmdj

Hejdå 2023. Välkommen 2024. Hoppas nu du levererar. (Har inte så stora förhoppningar när det gäller jobbet, men resten kan väl få bli bra?!)

Solgul fiskgryta med musslor

4 portionsbitar lax

2 portionsbitar torsk

1 frp frysta blåmusslor

1 gul lök

Vårlök

1 vitlöksklyfta

Chili

Tomatpuré

2,5 dl i-mat grädde

1 st i-mat fraishe

2 dl vin

Saffran

Fiskbuljongtärning

Timjan

Basilika

Gräslök

Persilja

Fräs lök i smör. Tillsätt chili, vitlök och buljongtärning. Fräs hastigt.

Häll på vin och alla kryddor. Koka upp.

Häll i musslorna med den frysta lagen. Koka några minuter.

Fiska upp musslorna. Tillsätt saffran och mjölkprodukterna. Koka upp. Smaka av. Salta vid behov.

Tillsätt fisken i lagom stora munsbitar. Koka klart.

Efterkrydda med gröslök och nyklippt persilja.

Servera med bröd så den goda lagen kan sugas upp till sista droppen.

Nyårsgran och fiskgryta

Årets näst sista dag nyttjades väl. Började med att förvandla julgranen till en nyårsdito.

I med all färg som vi bara hade.

Och glitter till max.

Här en liten film: https://www.instagram.com/reel/C1eXYhbKm8j/?igsh=eXo0NGZmb3IwamRi

Sen gjorde jag en deg. Baguetter på jäsning.

Skottade snö. Och sen blev det lunch. Och baguetterna blev klara.

En promenad. Bara -11⁰ men det kändes kyligare.

Strök nyårsdukar och började se en film. Då fick vi besök. Trevligt med både surr och försenade julklappar. Dock hade dom inte tid att stanna på middag.

Vilket i och för sig är förståeligt, då fisken ännu inte tinat då de åkte.

Senare på kvällen blev det solgul fiskgryta med musslor.

Sätter der receptet i eget inlägg här då det var både enkelt och otroligt gott.

Såg färdigt filmen och sen blev det godnatt.

Nu ska vi förbereda kvällen!

« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑