Sida 1567 av 1634

Imorgon blir det sagostig

image233

Dags för sagostigen (som jag skrivit om tidigare) med alla barn. Enligt prognosen ska det vara fyra plusgrader men inget regn. Så vi håller tummarna. 35 islyktor är frysna.. eller 25. 10 står fortfarande i hinkar, så vi hoppas dom håller sig hela när vi tippar upp dom imorgon. Så det kommer lysa ordentligt i skogen. Ska köra ut dom med pulka i morgon på förmiddagen. Sen ska vi ut med alla andra saker i skogen :

– en sockerbagare med tillbehör
– en stjärna som fallit ned från himlen
– tomtens brevlåda
– julpaket
– och en klädd gran!

image298
Detta är sockerbagarens pepparkakor.. gjorda av papper och laminerade.

Men dessa sakerna sätter vi ut efter lunch. Och just före två tänder vi alla lyktor. Tomten kommer mot slutet och sen blir det varm saft och pepparkakor till alla barn (och föräldrar). Kommer ha 40 barn att valla runt i mörkret imorgon. Kanske fler, eller några färre… Är det såhär varmt tar jag gitarren på ryggen till alla sångerna vi ska sjunga i skogen. I mörkret. Bland lyktorna. Får heller inte glömma tomteblossen som ska tändas när vi ger oss av in i sagosskogen! 🙂

En av lokaltidningarna kommer,
Och rektorn (tror vi).
Skolchefen är inbjuden men hade förhinder. Så hon skulle ev. skicka någon annan.. så kanske förskoleutvecklaren kommer.
Och så kommer några föräldrar (till de barn som egenligen är lediga imorgon)

Jösses.. vad har jag gett mig in på!

Julig krukväxt

Vi har en väldigt snäll granne. Han som bor vägg i vägg med oss har försett oss med Laxöring hela sommaren. Pinfärsk och färdigt rensad. Oj, så många goda middagar vi gjort av dessa firrar.

Så idag köpte jag en vanlig garderobsblomma och pyntade till den lite juligt. Kompletterade med en triss och en chokladkaka…

Såhär blev det då!

image297

Han blev glad…

Bra. Då kanske vi får fisk till sommaren också! 🙂

Laxpaj

Har precis ätit middag… Laxpaj. Det var verkligen smarrigt. Så jag bjuder på ett hemmagjort recept.

Pajdeg

50g smör
4 dl vetemjöj
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk.

Blanda och klä en pajform. Nagga. Degen behöver inte vila innan gräddning

Fyllning

Överbliven ugnstekt lax som är delad i småbitar
Seafood & Fish-krydda

Stanning

1 burk lätt creme fraische mexican chili
3 ägg

Lägg fisk i pajformen, krydda, häll över stanningen
Grädda i 200grader ca 30-40 min.
Servera med GOD sallad!

En stjärna i advent

image294

Bjuder på en bild från vårt sovrumsfönster – kvällstid. Stjärnan är jättestor, 90cm i diameter, och den ger ett härligt mjukt sken i mörkret. Den är egentligen vit, eller naturvit, men när det lyser blir den mer gulaktig. Det är en av mina favoritsaker så här i juletid!

« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑