Resedagboken: Dag åtta – Dagen bus köpte en hatt och duschvattnet tog slut

Tisdag 19 juli

Dag åtta – Dagen bus köpte en hatt och duschvattnet tog slut

Vaknade vid nio.

Förmiddagsprommisen var enbart vikt till hattletning. Bus valde och valde och valde..

Och valde….

Det blev tillslut en ursnygg (o)äkta Armani.

Växlade svenska pengar och letade reda på en bankomat. Allt frid och fröjd, med andra ord. Dessutom fick vi SMS om att VISA-kortet var orört. Och så gjorde vi bort att betala hyran. Allt för att slippa förvara pengar på rummet.

Superhärlig bad. Och så kollade vi hotelltermometern. 35,5 grader. Najjs….

Vid kvällsduschen tog dock KALL-vattnet slut. Och det varma vattnet blev mer än HETT!!! Där stod bus med schampo i håret. Men eftersom det ”pinkade” fram kallvatten i diskhon så fick vi fyllt en gryta med svalare vatten och kunde skölja busungen med skopa. Som tur var återvände kallvattnet tills jag och maken skulle duscha.

Före middagen besökte vi hotellets egen bar och beställde var sin drink. Jag tog en Columbus (Wirre, Röd Vermoth och Grenadine) Maken en Black Russian (Vodka, Kalhua) och Busungen fick en röd fruktdrink. MYCKET tjusiga och grymt goda.

Middagen valde vi sedan att käka på ett oprovat stället – något vi inte ångrade. Skulle äta Mixed Grilled for Two (och tänkte skarva för att få för 2½) men tjejen som tog upp beställningen förrsäkrade att det ABSOLUT skulle räcka till alla. Hon hade rätt!!!! Vi ORKADE inte ens äta upp allt.

Till maten beställde vi ½ liter rött vin och bus tog en iste. När vi ätit klart bjöd dom på en till likadan uppsättning. PLUS efterrätt. Och ändå blev det billigaste middagen hittils: 22€!!!

Bus tog ett (snart traditionsenligt) nattbad och denna kväll gjorde jag honom sällskap. En kvar före midnatt var vi tillbaka på hotellet – lagom för att hinna med en extra dusch, lite vatten och en saga.

3 kommentarer

 1. Åsa

  Det ser ut som en lika härlig dag det!
  8åh, vad jag skulle vilja vara lite mer kreativ, som du, och skriva dagbok och ”ha kvar” minnena…)

  Det är jätteroligt att backa 15-20 år i tiden och läsa… man minns resorna väldigt bra på detta vis. Faktum är att jag ju kom ihoåg alla öar när jag väl började fundera. Det skulle jag aldrig ha gjort om jag itne skrivit ned resorna på papper (”förr i tiden” blev det ju dataskrift och framkallade foton – idag blir det fotoböcker)

 2. ☆ Cia

  Ohhh vulken fin badbild på dig det där var!!! Snygging där.

  Stackars Bus stå där med shampoo i håret. Lagon är bäst för det mesta och speciellt vattentemp.

 3. Camilla

  Så ljuvligt! 🙂 Håller med Cia, jättefin badbild på dig.
  Men så jobbigt att bli utan varmvatten… det lät jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑