Resedagboken: Dag fem – dagen bus undersökte ett övergivet hotell och hittade en svart stickig sak på stranden.

Lördag 16 juli

Dag fem – dagen bus undersökte ett övergivet hotell och hittade en svart stickig sak på stranden.

Sov länge. Till halv tio. Mysfrukost och förmiddagsprommis. Var ut och kikade på utsikten från några klippor och fotade en del. På hemvägen hittade vi ett övergivet hotell. Spännande, tyckte Bus, och fick lov att undersöka det lite närmare. Konstigt att bara överge ett helt hotell, med sängar, stolar och annat. Knepigt…

 

Till lunch lagade vi potatis och vårlökssoppa med hemmagjorda vitlökskrutonger och en gigantisk sallad. Kaffe med godbit smakade sedan utmärkt efter detta…

Badade i en egen liten vik idag.  (fast bakom en klippa låg det en helnaken karl. Tur han hade vett att gömma sig där) Efter ett tag ville dock bus flytta till ”vanliga” stranden. Han påstod att det var varmare vatten där. Och vi hängde såklart med. Efter en stunds badande kom bus farande med inget mindre än en ilandsköljd ”kråkeboll”. Häftigt. Nu fick vi chans att studera den på nära håll, trots det misslyckade fiskeförsöket dagen innan.

Efter badandet fick bus ta siesta med lite film på den bärbara dvd-spelaren innan det drog i hop sig till balkongmys och ännu senare middag.

Åt på på en taverna som var en stor favorit förra gången vi besökte Kalymnos, år 1997. Vi var nyfikna på om den höll lika bra klass nu, fjorton år senare. Och gissa vad??? Det gjorde den!!!!

Jag smällde i mig helt underbara lammkottisar. Maken åt grillad kyckling (som han påstod var den godaste grillade dito han någonsin smakat) och bus tog Spagetti Bolognaise. Med fanta och en liter vin slutade kalaset på 26:70 €.

Bus fotade oss på tavernan. Och han tyckte absolut att jag skulle låna hans hatt.

När vi så småningom kom tillbaka till hotellet kollade  vi termometern. 31 grader klockan elva på kvällen. Precis som det ska vara!

Fortsättning följer….

 

4 kommentarer

 1. Åsa

  Härligt!
  man blir ju lite sugen på att köpa det där hotellet…

 2. ☆ Cia

  stylist…

 3. kraaam/Åsa

  Vad kul att se er på plats och bruna är ni också.
  Riktigt härliga bilder.

 4. Camilla

  Fina bilder. 🙂 Den första bilden med bus utanför det där huset var riktigt grekisk. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑