Sista Resedagboken för denna gång: Dag sjutton – dagen vi tillbringade på arlanda, åt Thailunch i Luleå och kom tillbaka till Lilla Gula Huset

Tordag 28 juli

Dag sjutton – dagen vi tillbringade på Arlanda, åt Thailunch i Luleå och kom tillbaka till Lilla Gula Huset

Jag och maken hade sovit ganska gott på planet (och pyttelite på flygplatsen på Kos). Det hade INTE bus. Han skulle inte sova. Han ville inte missa nåt.

På Arlanda chekade vi in bagaget redan 6 på morgonen och låste in vår rygga och vid åtta tog vi frukost på McDonalds. Sen gick vi och sökte rätt på ett bra ställe att vila lite till på. Vi vilade/slumrade/sov. Busungen lekte.

Planet hem gick helt enligt tidtabell – 11:25 – och bus vägrade fortfarande att sova.

Svärmor hämtade oss på Kallax och eftersom vi inte ätit lunch så stannade vi på BanThai och käkade thai-buffé. Alla var hungriga, och bus – som inte sovit sen 9:30 på torsdagmorgon – var hungrigast

Vi var tillbaka till ett soligt Litet Gult Hus vid tretiden på eftermiddagen. Packade genast upp (och påbörjade tvättningen) och sen njöt vi av det fina vädret och att få laga god middag till kvällen.

Bus – som fortfarande inte sovit – orkade till 21:30. Då hade han varit vaken i 37 timmar. TRETTISJU TIMMAR. Men sen sov han minsann  – i sin egen säng – tolv timmar!

Och det här mobilfotot med en solnedgång bakom Telendos, sedd från balkongen i Myrties, Kalymnos,  får avsluta resedagboken från just Kalymnos, sommaren 2011. En kanonhärlig resa. Undra när vi kommer iväg nästa gång???

—————————————————————————————————–

Sammanfattar med allt praktiskt som låg till grund för resan:

Fick skjuss till Kallax av min pappa
Flög med Sas till Arlanda t.o.r för 2300:- för oss alla tre(bokade i mars)
Bodde en natt på Scandic Adriane, 1520:- (dubbelrum med extabädd) Då ingick var sitt Stockholm a la Cartekort med bland annat fria resor med lokaltrafiken och gratis inträde på Gröna Lund
Fyg Stockholm – Kos med Norwegian t.o.r (bokade i januari) 6620:- för vår familj
Taxi Kosflygplats – Mastichari gick på 17€
Sov första natten på stranden då det var onödigt att hyra hotell för bara några timmar
Färja Mastichari – Pothia (Kalymnos) kostade 15€ totalt och tog ca 30 minuter.
Taxi Pothia – Myrties gick på 15€
Bodde på Nefeli Hotell , Myrties, Kalymnos – som jag hittat på nätet och som hade goda omdömen. Pris för ett rum med kokmöjligheter och havsutsikt 45€ natten. Sov 13 nätter och köpte till möjligheten att behålla rummet enda fram till avfärd på avredagen. Det fick vi betala 20€ extra för. (och det var det absolut helt klart värt)
Tillbaka åkte vi Taxi Myrties-Pothia för 15€ totalt
Färja Pothia – Mastichari 15€
Buss Mastichari – flyplatsen 4:80€ för tre pers
Svärmor hämtade (med vår bil) när vi landade på Kallax.

1 kommentar

  1. Maria Eliasson

    Ååå, det har varit så himla kul att läsa om er fantastiska resa. Tack för att du delar med dig Linda. Snart (eller kanske inte snart…men ändä) åker ju vi 2 v till Egypten. Toooooklängtar 😀 Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑