Hallonbiskvier i långpanna 

Skrivet av den 16 augusti, 2018 klockan 13:42 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Sötsaker

Igår bakade jag superenkla hallonbiskvier i långpanna. Och eftersom dom blev väldigt lyckade skriver jag ned receptet här så jag lätt hittar det igen. (Nästa gång provar jag nog med citron)

Till en långpanna med måttet 30×40 behövs:

  • 600 g mandelmassa
  • 3 äggvitor 
  • 0.7 dl strösocker 
  • 300 g smör 
  • 4.5 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 1.5 msk vaniljsocker 
  • 1 1/2 dl upptinade frysta hallon 
  • Lite pressad citron
  • 80 g mörk choklad
  • Några droppar citronolja
  • Ev. extra dekoration

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och socker till en slät smet. Bred ut kladdet i bakpappersklädd långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader, tills kakan har fått fin färg. 

Låt svalna ordentligt innan smörkrämen ska på.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en jämn, fin och mjuk smet. Pressa ur saften ur hallonen genom en sil och tillsätt lite i taget i smörkrämen. (Utan kärnor och fruktkött, alltså) Avsluta med lite pressad citron. Bred över kakan.

Smält mörk choklad med några droppar citronolja och ringla över. Jag använde en gaffel. Dekorera eventuellt med något extra snyggt, typ hallon eller strössel. 

Skär i bitar när smörkrämen och chokladen stelnat ordentligt.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Hallonbiskvier i långpanna ”

  1. Det här sa Camilla den 25 augusti, 2018 klockan 20:02

    Låter fantastiskt gott – och så snyggt!!!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY