Recept: Köttfärsrulle med Seranoskinka och Cashewnötter

färsrulle

Detta åt vi idag..

Anledningen var att maken hade handlat en förpackning Seranoskinka för rätt länge sen. Och nu kände vi att det var dags att använda upp den. Därför kom denna rätt till… och det var så sjukt gott så jag bara måste skriva ned receptet. Dels så jag kan hitta det själv igen, och dels ifall nån annan vill testa.

Lindas Köttfärsrulle med Seranoskinka och Caschewnötter

Färsen:

400g mager köttfärs
salt
Chicken and Steak-pepper (går säkert bra med vanlig nymalen peppar också)
Hot Stuff Allround rub (men här kan man väl ta vad man har hemma… grillkrydda, lite örter och så…)
2 ägg

Fyllningen:

Ca 100 g Seranoskinka i skivor (eller Parmaskinka)
En näve grovhackade Cashewnötter
En näve färska hackade örter (tog det vi hade på balkongen som passade – timja och basilika)
Några skivor god ost

Tomatsåsen:

1 tetra krossade tomater med basilika
1 burk hela tomater
Salt
Peppar
En nypa socker
1 riven vitlöksklyfta (eller mer om man vill)
En slatt olivolja

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till färsen och platta ut till en stor fyrkant, kanske 1½ cm tjock, på en bit bakplåtspapper. Lägg på tre skivor seranoskinka från ena sidan. (Lämna inte fullt halva färsdelen utan fyllning) och fortsätt sen med en sträng nötter och de färska kryddorna. Hyvla över några ostskivor. Lägg sen på resterande skinka. Börja rulla från sidan med fyllning och ta hjälp av bakplåtspappret för att få en jämn och fin rulle (som när man gör sushi) Klappa ihop ordentligt vid skarven och täta sidorna så inget av fyllningen syns. Lägg över i ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 200 grader. Efter ca 15 min häller man över tomatsåsen. Låt det även komma på själva rullen. Låt sedan stå och ugnsbaka medan tomatsåsen puttrar i ca 30 minuter till. Servera till pasta!

Detta blev enormt smarrigt. Och då uppdraget varit att använda Seranoskinkan i nån maträtt fick jag med råge godkänt av både make och bus!

(Du ska få smaka nån helg L-M)

4 kommentarer

  1. Cia

    Mmm lät gott och nyttigt och säkert skitgott med gruvsaltade potatisklyftor i ugn… När vinterpotatisen är här igen i alla fall.

  2. Åsa.S

    Det där måste jag testa!!

  3. Camilla

    Vad gott det lät!
    Jag kan få en sådan idétorka ibland när det gäller mat och det är nästan så familjen inte får någon mat *skratt* Nä så illa är det men ibland är det så tråkigt att hitta på middagsmat så ditt recept tar jag tacksamt emot 😛
    Önskar dig en härlig start på veckan!

  4. Svärmor

    Fy så gott det lät! Hoppas man blir bjuden på den där köttfärsrullen någon gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑