Sommarvarmt

Skrivet av den 14 juni, 2020 klockan 10:07 i Dagar med Linda,Foton,Mat och prat,Recept,Recept - Älg

Vilken fantastisk lördag.

Sol precis hela dagen. Och 24 grader. Helt jäkla perfekt.

Lämnade bara gården en snabbis, då vi cyklade och köpte potatis, i övrigt var vi hemma.

Rensade ogräs. Körde trimmer. Åt lunch. Solade. Låg i hängmattan.

Fast stora bensintrimmern bråkade. Först galet svårstartad efter vintern. Sen – när den startade – stannade den om den fick för mycket gas. Samt om man inte gasade alls. Och när jag tillslut kunde börja trimma matade den inte ut tråd. Dessutom fick vi inte upp dosan/kasetten, eller vad sjutton det nu heter.

Blev till att köra lilla eltrimmern istället. Men det funkade ju också! (fast ser inte lika coolt ut!!)

Till middag blev det älgentrecote.

Först körde vi den i ugnen på 100 grader, bara med grillkrydda, till innertempen var 57 grader. Sen fick den vila en stund, innan den fick lite yta på grillen då vi penslade köttet med en blandning av olivolja, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, hackad chili, timjan, salt och peppar.

Till det blev det potatisgratäng (även den med chili och vitlök), grillade grönsaker och kokt sparris.

Avslutade med film i soffan. Fast jag vet nog inte riktigt hur filmen slutade… 😉

Ingen har tyckt till än

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY