startkakor1

 

FREDAG

Veckans bästa dag. Jag älskar verkligen den här dagen. Även om man börjar tidigt så orkar man… för man vet att sen kommer helgen.

Idag började jag riktigt tidigt. Men å andra sidan får man gå hem extra tidigt också. Alltså han jag med att rivstarta helgen.

10 km jogg hann jag med innan ungen slutade skolan. Och sen bums mot lilla gula. 🙂

Solen som lös på förmiddagen byttes mot moln och lätt regn. Och jag cyklade och handlade ett paket START flingor. För mina Oboy Crisp ’n  Crunch-kakor var slut. Dags att baka nya.

Den här gången blev det samma kakor fast på Choc o’ Nut Crisp n’ Crunch

Receptet har jag klurat ut själv:

250 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 tsk bikarbonat 
0,8 l Start flingor.

Allt rörs samman och rullas till små bollar som plattas till litegrand. (och den här gången slängde jag i 1 dl korinter också) Och sen in i 150 grader varm ugn, i mitten, i en kvart…. och vips har vi 35 stycken  Chok  o’  nuts crisp’n crunch-kakor istället. ..

Dom här flöt ut mer än Oboy-varianten. Och nästa gång  ska jag sätta bollarna i småbrödsformar. Då kommer dom bli perfekta. Nu blev dom skitgoda – men sjukt ostadiga.

startkakor2

Ikväll har vi gottat oss i smörgåstårta. Mums… och så gissar jag att alla kommer vara ruskigt trötta när det är sovdags..