Mulet och svalt på morgonen. Och som grädde på moset hade sonen nästan platt framdäck på cykeln när han skulle trampa iväg. Han tog istället makens halv-antika. Och framme på berget messade han och sa att han misstänkte att framhjulet var löst…🙈

Jag tog fram penslar och målade vitt där den eventuellt lägre kyl/frysen ska stå samt över de nya eldragningarna.

Sen gick vi ut. Först ”murade” vi. De flesta stenar hade vi redan grävt fram ur slänten. Resten hämtade vi i skogen.

Tungt. Svettigt. Och smutsigt. När stenarna var på plats fyllde vi upp jord. Och då jämnades lutningen ut så det blir lättare att vattna.

bra!

Sen tvagning och lunch.

Därefter åkte vi till Kalix. Tänkte köpa perenner men dom såg rent ut sagt förjävliga ut så det skippade vi. Däremot tvättade vi bilen, tankade, var hem och tömde brevlådan samt vattnade och så handlade vi gräsfrö, cykeldäck samt lite mat.

Tillbaka i Lilla Gula lagom till sonen ringde. Makens gamla cykel gick inte att cykla hem på. Maken åkte och hämtade hem honom och cykeln och kunde samtidigt konstatera att axeln till framnavet var helt av!

Jag planterade tillbaka våra sparade perenner på sina nya platser.

Längst ut till höger satte jag gräsfrö. Där far alla växter så illa då vattenslangen knäcker dom när man ska vattna i trädgårdslandet. Passade på att göra plats för slangen när vi ändå grävde om.

Såvida de gamla växterna inte protesterar mot misshandeln jag utsatt dom för kommer allt sammans bli toppen när vi sen hittar marktäckare i nån/några fina färger. Men det kanske blir först nästa vår?!?

Så här såg det ut fredag morgon – innan första spadtaget:

Maken och sonen fixade egna burgare och jag städade upp på gården samt duschade bort all jord. Och trots att jag skrubbade händerna med rotborste var jag fortfarande svart under naglarna..

Grillade burgare till middag.

Och sen första avsnittet, säsong 4, av 911.

Semestervädret lördag 16 juli: mulet. ☁️ Svalt. 🌡Bara kring +15⁰. Såg solen⛅ lite och då blev det varmare. +18,7⁰ som varmast på hela dagen. Kvällen mulen. ☁️ Och sval.🌡(Sent på natten kom det även lite regn) Betyg: 2️⃣½