Tråkväder. Vi och vår Stockholmsgäst åkte till fortet och dagens första visning klockan 11. Det ösregnade. Och var många besökande. Dessutom droppade det in fem tyskar tio minuter in i turen.

Jag tog emot dom, gav dom en snabb intro och sen fick de hoppa på den redan påbörjade guidningen. Sonen tyckte jag skulle guida dom hela vägen, men även om jag börjar kunna fortet rätt bra kan jag inte guida. Och inte på engelska.

När gänget sen flyttade sig in i själva fortet kom ytterligare sent anlända. Och eftersom det var riktigt blött ute hoppade även de in i gruppen.

Blev riktigt trångt. Och tog lång tid då så många skulle förflytta sig och några dessutom behövde guide på engelska.

Jag fick gå be sonens kollega i caféet göra sig beredd att hoppa in och ta tolvguidningen eftersom han aldrig skulle hinna färdigt sin grupp innan nästa.Vi stannade kvar och fikade innan vi så småning åkte hemåt. Vår gäst skulle till Kalix och hälsa på en släkting så jag och maken åkte och handlade.
Vi var tillbaka i Lilla Gula just innan sonen kom hem. Och strax efter kom vår Stockholmgäst tillbaka.

Jag bakade baguetter med flingsalt till kvällens middag. Och sen fixade vi en jättegryta musslor med chili och fänkål.


Eftersom vår långväga gäst skulle åka vidare mot Finland på torsdag så satt vi uppe sent. Det lär väl dröja några år innan vi träffas igen.


Semestervädret
19 juli
Grått. ☁️ Regn mest hela tiden. 🌧 Och ingen värme. +15⁰ – +19,4⁰ Betyg: 2