Lördag. Grå sådan. Det regnade inte när sonen cyklade på jobbet. Men när det var dags för promenad började det stänka.

Vi åkte till Kalix istället. Eftersom söndag är hemåkardag- på riktigt- så har vi ganska mycket som ska flyttas från huset till lägenheten. Frysvaror, torrdito, kläder… och vi vet dessutom att söndagskvällen kommer bli nog så fulltecknad så vi gjorde bort en del av flytten.

Hade lunch med oss och käkade mellan uppackning och sortering.

Hann en snabb sväng på stan innan vi rattade åter mot Lilla Gula.

Varmt ute. Nästan lite kladdigt. Vi gick omedelbums en promenad. 10 km fick vi ihopoch när vi var 1 km från hemma cyklade sonen ifatt oss, när han kom från jobbet.

När vi kom hem började det regna igen. Snacka om timing.

Rosen vi fyndade i måndags har slagit ut.

Och via hjälp på FB har vi kommit fram till att det är en New Dawn. Så nästa vår behöver vi ett klätterstöd åt vårt rosa nytillskott. Om den överlever vintern, vill säga. 🌹

Innan vi började med middagen fyllde vi upp nya kylen/frysen. (Och sen gick vi fel resten av kvällen varje gång vi skulle ha något kallt)

Det blev grekisk middag även denna kväll. Soutzokakia. Mums.

Semestervädret lördag 27 augusti: mulet. ☁️ 1 mm regn 🌧 uppdelat på två omgångar nederbörd. Ganska varmt. Skönt prommisväder. Runt +19⁰ hela dagen. +19,9⁰ 🌡 som varmast. Betyg: 3️⃣

Avslutade kvällen med säsongens fösta norrsken.

Först vid 22-tiden.

Och sen kraftigare efter midnatt.

Ides inte starta upp min nya kamera utan slängde bara upp mobilen. Men senare i höst ska jag testa fota norrsken med stativ och lång slutartid!