Alltså… vilken helg. Ska försöka summera lite kort. Med massa bilder.

FREDAG:

Fredag klev jag över tröskeln. Då blev jag 49+1. Vi hade (innan pandemin) tänkt fira denna helg i London. Nu blev det inte så. Vi firade i Lilla Gula Huset.

Hade tagit semester och började med en lugn morgon. Överraskades av detta när jag vaknade.

Sonen hade haft i uppgift att fixa när vi lagt oss.

Gofrukost och tårta. Och såååå fina presenter.

Bubblor… både äkta och oäkta. Gin. Och en ny ritplatta❤❤❤ (som jag inte hunnit installera).

Efter lite soffmys och mera kaffe åkte vi till Luleå. Lunch på Bastard Burger.

Och köp av färsk norrbottniska oxfile hos kötthandlaren. Plus en tapasbricka. (Och en himla massa annat. Bilen var full. Allt från grillkol och tapeter till löparskor och doftljus)

Plock och champagne till förrätt.

Och sen helt galet god file med hemmagjord bea till middag.

Fantastisk fredag med de två viktigaste personerna i mitt liv. ❤

LÖRDAG:

Vaknade efter nio. Så fort frukosten var avklarad började vi förbereda dagen. Gjorde våffelsmet av 22 dl mjöl. Och klockan 13 kom första gänget.

Maken gräddade sen våfflor nästan non-stop till sju på kvällen. Och smeten räckte inte. Sista omgången blev på en sån där färdigköpt mix.

Våflor med lax, räkor, skagenröra, rom, lufttorkad skinka, bresaola, potatissallad, färska jordgubbar, blåbär, jordgubbs- och hjortronsylt och grädde gick åt som smör.

Fick så mycket fint. Och nästan allt hade mat- och/eller dryckanknytning. Presentkort på restauranger, bubbel, en murika… hur bra???🙏👍🥰

Och kolla det här personligt utformade grattiskortet. Så häftigt! Alla detaljer rätt (kolla bara teckensnittet mitt namn står med)

Vid niotiden på kvällen gick sista gästen. Vi skuttade i duschen och kom på att vi knappt käkat nåt på hela dagen. Så vid halv elva blev det nattamat: mozzarellasallad.

Och så hann vi se lite norrsken.

SÖNDAG:

Förutom fortsatt firande stod start av köksrenovering på schemat.

Det här köket ska få en ansiktslyftning.

Redan vid elvatiden fick vi hjälp med att koppla bort diskmaskinen och bar ned den i källaren (och nu läcker avloppsslangen i bänken så vi får komma ihåg att tömma glasskålen jag satte dit som skydd). Den gamla trasiga kylen åkte ut på gården.

En stund senare kom mina föräldrar samt syster med familj. Mera (mat)presenter 🥰 . De här gästerns fick dock hålla tillgodo med överblivna våfflor samt glass och fika från frysen. Samtidigt som vi testade ta lös skåpluckor, klösa tapet på dessa och måtta diskbänksplåt.

När gästerna/hantverkaren åkte flyttade vi ut matbordet i gästrummet samt tömde skåpen som ska bort för att få plats med ny större kyl.

Hemma i Kalix först vid sex på kvällen. Blev jätteglad över ett kuvert i brevlådan som innehöll ett presentkort på ena Kinarestaurangen i stan. Det fick bli söndagsmiddagen.

Perfekt ju. Och sååå gott.

Nu är tvätten klar och räkningarna gjorda. Tyvärr fick jag inte klickat hem diskbänksplåten eftersom jag inte kunde välja annan leveransadress än hit. Nåja… det löser vi en annan dag.

Helt galet bra helg. Otroligt intensiv. Men sååå rolig.

Nu är det fokus på köket närmaste tiden. Ja och så måste vi väl jobba också.

Tack alla som försett denna helg med kul umgänge, skratt, och fina presenter. Ni är bäst!