Bråkade på vädret på förmiddagen. +17⁰ och jätteblåsigt är INTE ok semesterväder. Jag bojkottade och skurade toaletter, tvättade (samt kollade genom alla bilder från Majestica) istället.

Vid lunchtid tog vi en micropromenad, för att fundera på vad vi skulle hitta på sen. Konstaterade att det blivit skönare ute. Vi bestämde att det var läge för en cykeltur.

Till fortet.

Tog med långbyxor för säkerhets skull. Dom behövdes inte. (Fast inne i fortet rekommenderas en tunn jacka. Där är det riktigt svalt!)

Kom iväg lite för sent för att hinna fram i tid till sista guidningen. Så vi trampade på ordentligt. Och hann.

Nu var det inga besökare till sista turen så vi kunde springa kors och tvärs i och utanför fortet som vi ville. Jag filmade för att göra en ny reel till deras fb/insta och fotade en massa till hemsidan.

Och så blev det en fika innan vi cyklade hemåt.

Lite lägre tempo på hemvägen. Stannade till och hälsade på ett gäng får.

26 km på en typ 90-årig cykel känns i händerna. Men samtidigt mysigt att använda ett så gammal fordon, alla skakningar till trots!

Hemma fixade sonen och maken supergod hamburgerfärs. Och efter en dusch åkte dessa på grillen.

Kunde sitta ute och käka men vid tiotiden sjönk tempen snabbt.

Planen var sen en hyfsat tidig kväll, med tanke på fredagens konsert. Men deckaren jag läser just nu är väldigt bra så…..😜🫨

Semestervädret

8 juli

Sval och blåsig förmiddag 🌬. Sen skärpte det till sig framåt dagen och blev riktigt bra. Sol. ☀️ Ganska blåsigt. Med en temp som på förmiddagen låg kring +17⁰ men på eftermiddagen orkade upp till +22,9⁰🌡. Betyg: 3,5